Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Bernard Haitink

4 maart 1929 Amsterdam 05.45 AMT

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 26.14 Boogschutter retrograde

 

Voor het laatst bijgewerkt 4 februari 2007

 

Horoscoop Bernard Haitink

 

 

 

Horoscoop Bernard Haitink, manifeste lading

Naar boven

Radixtekening met transits, Haitink breekt met auteurs van zijn biografie.

Horoscoop Haitink breekt met auteurs biografie

 

Naar boven

Een sonnet wat mooi de conjunctie tussen de progressieve gecorrigeerde Zwarte Maan met de radix Maan verwoord. Daarbij een hele mooie volta. Zie tekst progressies, klik hier

http://www.hetopenboek.nl/htm/nachtsonnet.htm

W i n t e r n a c h t o p T e x e l

J a n G r e s h o f

Uit Oud zeer, Nijgh en van Ditmar

 

Het land ligt naast het harde zwarte pad

Onder de maan verloren en verzonken.

Het water glanst verleidelijk en glad

En ’k loop daarlangs volkomen vrij en dronken.

 

Mismaakte en zotte wilgen zonder blad

Wringen geweldig hun gekorven tronken...

Het eiland geurt zo vruchtbaar en zo zat

Naar ’t polderwater en de vette bonken.

 

In mij is ook die drang, dat geurig gisten

Gelijk in de aarde ’t oude wilgenhout,

Mijn adem mengt zich met de lichte misten:

 

En ’k voel mij nieuw, ik voel mij eeuwenoud,

’k Weet niet én meer dan de allerwijsten wisten...

Naar boven

Radixtekening met progressies, 1988. Haitink breekt met het Concertgebouw uit onvrede met de bezuinigingen

 

Haitink breekt met het Concertgebouw uit onvrede aangaande de bezuinigingen door de overheid.

 

Naar boven

 

 

Eigen tekst o.a. progressies. Op deze pagina berust ons copyright, klik hier

Tekstfragment uit "Jouw Spirituele Kant" door Wout Hendrickx

In 2006 maakt de progressieve Mercurius, Heer IV en V een sextiel met de Draak. Hij breekt met beide auteurs van zijn biografie omdat die volgens hem teveel over zijn beginperiode willen praten. Maar nog duidelijker is het gegeven dat de gecorrigeerde Zwarte Maan, die via rertrograde nu direct over de Maan gelopen is. De Maan is uit de zone, wat hij zeer treffend verwoord: ”Ik ben nu een ander mens dan in mijn Amsterdamse jaren”. Weer zien we hier Heer VII een rol in spelen.

Ook in de begeleidende transits Heer VII. Transiterende Uranus conjunct de Zon, waarbij de transiterende Pluto een driehoek naar de Draak werpt. Duidelijk weer die grilligheid in gedrag, Draak in VII, naar anderen blootleggend.

Dat zijn biografen hogelijk verbaasd waren is ook duidelijk. Het gedrag van Haitink, met het Beest in de Ascendant is als een volta in een sonnet.

Naar boven

 

 

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Link naar tekst uit Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bernard_Haitink

 

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Bernard Johan Herman Haitink (Amsterdam, 4 maart 1929) is een Nederlands dirigent.

Bernard Haitink werd geboren in Amsterdam en studeerde aan het conservatorium van zijn geboortestad. Voordat hij in 1954 en 1955 onder Ferdinand Leitner directie studeerde, was hij violist in een aantal orkesten. In 1955 werd hij tweede dirigent van het Nederlands Radio Orkest.

Na in 1961 samen met Eugen Jochum (tot 1964) tot eerste dirigent van het Concertgebouworkest te zijn benoemd, vergaarde hij internationale vermaardheid, hetgeen in 1967 leidde tot zijn benoeming als eerste dirigent van het London Philharmonic Orchestra dat hij leidde tot 1979. In 1988 nam hij afscheid van het Concertgebouworkest en werd opgevolgd door Riccardo Chailly.

Van 1978 tot 1988 was hij musical director van het Glyndebourne Music Festival en van 1987 tot 1998 van het Londense Royal Opera House Covent Garden. Van 2002 tot 2004 was hij musical director van de Staatskapelle Dresden. In 1977 werd hij door Koningin Elizabeth II geridderd tot 'Knight Commander of the British Empire' (KBE). Koningin Beatrix onderscheidde hem met de prestigieuze Eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje.

Haitink dirigeert een uitgebreid repertoire. Hij maakte plaatopnamen van (onder meer) alle symfonieën van Anton Bruckner, Gustav Mahler, Johannes Brahms, Robert Schumann, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Dmitri Sjostakovitsj en Ralph Vaughan Williams. Hij is verder bekend door zijn interpretaties van composities van Franse componisten als Maurice Ravel en Claude Debussy. Tijdens het jaarlijkse Glyndebourne Festival dirigeerde hij vele opera's van Wolfgang Amadeus Mozart, veelal gevolgd door opnamen van deze producties. Ook zijn interpretaties van werken van Richard Strauss behoren tot de hoogtepunten van zijn loopbaan. Haitink maakte ook opnamen met de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker en het Boston Symphony Orchestra.

In 1998 onderging Haitink een succesvolle hartoperatie, waarvan de toen negenenzestigjarige goed herstelde en na een korte pauze wederom op de bok stond met Alban Bergs Wozzeck.

Van 2002 tot 2004 was Haitink chef-dirigent van de Sächsische Staatskapelle Dresden. Zijn voortijdig vertrek had te maken met conflicten over zijn opvolging.

In 2006 wordt hij met ingang van het nieuwe seizoen benoemd tot eerste dirigent van het Chicago Symphony Orchestra.

Kenmerkend voor zijn stijl van dirigeren is de wijze waarop hij grote muzikale spanningsbogen weet te realiseren en zowel aan de grote lijn als aan details in de muziek evenwichtig aandacht schenkt.

Op 7 november 2006 herdacht het Concertgebouworkest met een galaconcert onder zijn leiding de dag hij hij vijftig jaar eerder voor het eerst het stokje over het orkest zwaaide.

 

Naar boven

 

Breuk met auteurs van zijn biografie, citaat van onderstaande website:

Uit: http://portal.omroep.nl/radio?nav=rphldIsHdDoBvDiFzGumvWfnvW

Haitink verklaart weerstand tegen biografie ( betreft 2006 )

De dirigent Bernard Haitink wil niet dat er in zijn verleden wordt gespit. ‘Terugkijken vind ik een onvruchtbare oefening’, zegt hij in een interview met de Volkskrant dat hem werd afgenomen in de aanloop naar een ‘Goud voor Haitink’-gala, binnenkort met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Dat gala ziet hij met gemengde gevoelens tegemoet: ‘Ik wou dat dit nooit op mijn bord was gekomen. Daar ben ik een wat lastige patiënt in.’ Om dezelfde reden is Haitink ‘helemaal niet gelukkig’ met het boek dat de hoogleraren Jan Bank en Emile Wennekes over hem schreven. ‘Ik ben nu een ander mens dan in mijn Amsterdamse jaren.’

Vorige week werd bekend dat het Concertgebouworkest zich na beraad met Haitink terugtrekt als partner in de verspreiding van het boek, dat bij het gala op 7 november zou worden gepresenteerd. De oud-chef zou hebben gedreigd gala en aansluitende tournee af te zeggen.

Haitink ziet zich liever niet meer geconfronteerd met ‘Amsterdamse jaren’. Die vonden in 1956 een mijlpaal met een eerste gastdirectie bij het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO). De dirigent heeft de biografie zelf niet gelezen. ‘Mijn inlichtingen zijn dat het vreselijk over mijn jeugd gaat, en dat gaat eigenlijk niemand iets aan.’

Het vraaggesprek met Haitink was op 13 september in Londen, waar Haitink op dat moment aan een Beethovencyclus met het London Symphony Orchestra werkte. Twee dagen later verraste de KCO- directie de auteurs van een nieuwe Haitink-biografie met de melding dat Haitink ‘ernstige bezwaren’ had tegen de verschijning van dit boek. Haitink, die aan het boek heeft meegewerkt als gesprekspartner van Bank en Wennekes, had meer nadruk willen zien op muzikaal-culturele aspecten.

Vorige week werden de schrijvers van het boek geïnterviewd in NPS Viertakt. Het interview is terug te beluisteren via de optie ´Luister´ op de website van Viertakt.

bron: De Volkskrant/Viertakt

En vervolg, citaat uit de Volkskrant:

http://www.volkskrant.nl/kunst/article353471.ece/Jubilerende_dirigent_Haitink_boycot_biografie?source=rss

Jubilerende dirigent Haitink boycot biografie

Van onze verslaggever Roland de Beer

AMSTERDAM - Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft zich onder druk van de dirigent Bernard Haitink teruggetrokken als deelnemer in de uitgave van een biografie over Haitink. De voormalige chef-dirigent van het orkest, die in november het middelpunt moet worden van een groot herdenkingsgala in het Concertgebouw onder de titel Goud voor Haitink, heeft ‘ernstige bezwaren’ tegen het boek.

ARTIKEL

Houding Haitink verbluft makers

Uitleg Haitink, die het orkest vijftig jaar geleden voor het eerst leidde, heeft gedreigd alle medewerking aan het gala en de daarop aansluitende buitenlandse tournee op te zeggen. Het orkest heeft zich daarop teruggetrokken uit het gemeenschappelijke project. De uitreiking had moeten plaatsvinden bij het gala op 7 november.

Dit blijkt uit een vertrouwelijke brief van de auteurs van De klank als handschrift, de hoogleraren Jan Bank en Emile Wennekes, ‘aan allen die betrokken waren bij het boek’. De auteurs en hun uitgever Meulenhoff zetten de uitgave door.

Naar boven

 

 

Transitlijst Haitink 13 september 2006.

Transitlijst breuk Haitink met auteurs biografie

Printversie:

Printversie horoscoop Haitink, manifeste lading

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.