Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Elisabeth Schwartzkopf

9 december 1915 Posen, Polen 5.30 MET

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 20.57 Tweelingen, direct

 

Voor het laatst bijgewerkt 9 maart 2007

Printversie horoscoop,  A4 formaat

 

Horoscoop Elisabeth Swarzkopf, Jpg

horoscoop Elisabeth Schwarzkopf

Horoscoop Elisabeth Schwarzkopf, manifeste lading

Horoscoop Elisabeth Schwarzkopf, manifeste lading

Naar boven

Elisabeth Schwarzkopf, progressies tijdens beëindigen zangcarrière. Switch van zangeres naar lerares masterclasses.

progressieve Draak driehoek Venus Heer VI, stoppen door Elisabeth Scwarzkopf met haar zangcarrière.

 

Naar boven

 

 

Tekstfragment uit het astrologieboek "Jouw Spirituele Kant" door Wout Hendrickx

En nog een voorbeeld omdat ik deze te mooi vind om u deze te onthouden. Elisabeth Schwarzkopf, de beroemde zangeres heeft de Draak in VI, waarvan ik al schreef dat ze mensen tot wanhoop kon drijven in haar Masterclasses. Als ze besluit te stoppen met zingen, in 1979, heeft ze de progressieve Draak driehoek Venus, Heer VI! Dit is uiteraard een dieptebekrachtiging, Draak in VI, Venus Heer VI. Maar uiteraard laat dit ook het loslaten zien, Beest in XII met een uitgaand sextiel naar Heer VI, het loslaten van haar werk. Je kunt in dit geval niet duidelijk spreken van een abrupt einde dan wel een blessing in disguise. Meer een soort verandering van activiteit, van zangeres naar masterclasses.

Aanvulling: Pluto staat in het decanaat van Venus. Deze maakt een zeer scherp halfsextiel, iets wat in de sublaag van de manifeste lading thuishoort, met Neptunus. Neptunus staat in het decanaat van Saturnus. Dit is typerend voor haar, het uiterste uit muziek halend, Pluto - Neptunus, waarbij de schoonheid, Venus decanaat en structuur, Saturnus decanaat, duidelijk herkenbaar blijven. Normaal neem je dit soort zaken zelden mee, in een consult zie je ze waarschijnlijk over het hoofd. Maar meer dan eens blijkt weer een van de eerste dingen die George tegen mij zei te kloppen: "Soms hangt een horoscoop aan een zeer scherp aspect". Uiteraard lopen deze twee planeten progressief synchroon met elkaar verder in aspect, een soort Zwitsers uurwerk.

Overduidelijk bij haar is de aspectering van de as Draak - Beest naar de Midhemel, Elisabeth ging tot het uiterste!

Naar boven

 

 

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Naar boven

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Elisabeth Schwarzkopf

Olga Maria Elisabeth Frederike Schwarzkopf (Jarotschin, Posen (t hans Jarocin, Polen), 9 december 1915 - Schruns, Oostenrijk, 3 augustus 2006) was een Duits-Britse sopraan, bekend om haar buitengewoon mooie stem die zij met grote virtuositeit en met een niet-aflatend streven naar perfectie gebruikte. Zij straalde een onaantastbare artisticiteit uit met een hoge stem die gekenmerkt werd door de totale technische perfectie in expressie en voordracht.

Ze was Duitse van geboorte maar nam op latere leeftijd de Britse nationaliteit aan.

Carrière

Na de Musikhochschule te Berlijn, debuteerde zij in 1938 als bloemenmeisje in Wagners Parsifal. Korte tijd later werd zij lid van de NSDAP, trad op in "Heimat"-films en zong voor de SS aan het oostfront. Wat haar later op een lange boycot in de Verenigde Staten kwam te staan.

Er bestaan vele opnamen van haar waarvan er verscheidene door kenners worden gerekend tot de mooiste interpretaties van operarollen of liederen die tot op heden zijn gemaakt - misschien geëvenaard maar nimmer overtroffen.

Ze was zich hiervan ook bewust. In Engeland loopt al decennialang het BBC-radioprogramma 'Desert Island Discs' (platen voor een onbewoond eiland) waarbij de gast van de week acht platen mag uitkiezen die hij of zij mee zou willen nemen bij verbanning naar een onbewoond eiland. Zij koos als gast voor acht van haar eigen opnamen.

De zeldzame kritiek, voor zover die nog wel eens werd uitgeoefend, wees op een zo grote aandacht voor de techniek van het zingen dat de directe emotionele impact van het gezongene daarbij misschien wel eens wat tekort kwam.

Zij was gehuwd met de Britse platenproducer Walter Legge.

Met name excelleerde Schwarzkopf in werken van Mozart, Richard Strauss (Vier letzte Lieder), Hugo Wolf en Stravinsky (The Rake's Progress). Schwarzkopf hield na het beëindigen van haar zangcarrière nog regelmatig masterclasses, waarin zij soms genadeloze kritiek op jonge zangers uitte. Ze bleek een vreeswekkende strenge meesteres te zijn voor o.a. Charlotte Margiono, Miranda van Kralingen en Nico van der Meel.

Moderne operaregisseurs konden haar goedkeuring niet wegdragen: de naam van Peter Sellars mocht in haar aanwezigheid niet genoemd worden.

Elisabeth Schwarzkopf overleed op 90-jarige leeftijd.

Onderscheiding

Koningin Elisabeth II van Groot-Brittannië benoemde haar in 1992 tot "Dame Commander of the Most Excellent Order of the British Empire" of (DBE of Dame of the British Empire), equivalent aan de 'Sir' titel voor mannen.

 

Naar boven

 

Printversie manifeste lading

Printversie manifeste lading

 

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.