Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Ferdinand Domela Nieuwenhuis

31 december 1846 Amsterdam 04.00 LMT

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 24.57 Leeuw, directgaand,langzaam lopend, zone nagenoeg maximaal

Horoscoop Ferdinand Domela Nieuwenhuis

Horoscoop Ferdinand Domela Nieuwenhuis, Jpg

 

 

 

De Horoscoop van Ferdinand Domela Nieuwenhuis

Een aantal jaren geleden ben ik aan een artikel over deze intressante man begonnen, bij deze vast een klein stukje:

Ik vond de horoscoop van Domela Nieuwenhuis dermate interessant dat ik deze hier verder voor de geïnteresseerde lezer uitwerk. Een van de redenen is het gegeven dat deze man deelnam aan het tijdsbeeld op een wijze dat we als samenleving als geheel er nu nog de vruchten van plukken. Dit ondanks dat hij destijds door de gevestigde politiek geheel geweigerd werd. Ook doe ik dit een beetje als een soort eerbetoon aan mijn eigen familie, de moeder van mijn oma heeft Domela Nieuwenhuis persoonlijk goed gekend en noemde een van haar zonen naar hem, Ferdinand Oversteegen. Deze tak van mijn familie had, ondanks dat ze van goeden doen waren, nogal anarchistische ideeën. Het waren de eerste kampeerders in de duinen. Een andere zoon van haar noemde zich destijds de eerste wereldburger.

Maar ook voor mijn moeders zijde. Het was zij, mijn lieve oma, die zich kapot werkte zodat mijn moeder destijds naar de M.M.S kon gaan.

Volgens mij werd Ferdinand Domela Nieuwenhuis geboren op 31-12-1846 03.50 LMT te Amsterdam. De tijd die ik had was 04.00LMT maar als men de horoscoop in progressie bekijkt dan klopt 03.50 veel beter.

Eerst prediker, dan socialist en vervolgens sociaalanarchist. Hij heeft Heer XI en XII Persephone conjunct de Midhemel, het in de politiek, MC, brengen wat er onder de bevolkingsgroepen XI en de samenleving als geheel, het volk, XII, leeft. Maar nog sterker is zijn Zwarte Maan conjunct MC, elevatie dus. Dit houdt simpelweg in dat het zien van de misstanden in de politiek, vooral het objectief zien wat de politiek nalaat, door hem scherp gezien is! Een MC met een mooi vierkant van Mars en Jupiter en een driehoek van de Zon en verder verhoogd is op een Saturnus graad, dus met volharding werken aan zijn maatschappelijke ontplooiing.

De gecorrigeerde Zwarte Maan staat in het 9 e huis conjunct MC met een progressief ingaande toenemende driehoek van Pluto, Heer I. In feite staat het MC in de Zwarte Maan zone!!

Dat hij macht “weigerde”, Zwarte Maan, is o.a. zeer kenbaar in een schrijven in de New Yorker Zeitung van 24 dec 1881. “Hij kwam op voor de autonomie der gemeenten, erkende geen zaligmakende, socialistische leer en onderschreef de uitspraak van de redactie dat de macht, zelfs in handen van de eerlijkste en bekwaamste handen, tot vloek wordt, zodat slechts in het reduceren dezer macht tot nul, of in ieder geval tot het denkbaar kleinste minimum, de ware vrijheid te zoeken is” Bron: Albert de Jong, Domela Nieuwenhuis, Anarchistische Uitgaven Amsterdam blz 59 (verder aangeduid als AJDN)

 

Koppelgenoot van de Zwarte Maan, de Zon, redelijk tot vrij sterk, Dieptebekrachtiging X –10, in het grote cluster Zon, Venus, Jupiter, Uranus, Zwarte Zon, Zwarte Maan, Priapus, Persephone, 24 punten scorend in de bamboetelling, staat 120 graden uitgaand MC, in het tweede huis. Een sterke behoefte dus om zichzelf als persoon, met de aanwezige talenten in te zetten voor de maatschappelijke carriere, X. Zijn Zon moet in zijn vroege jaren eerst de Diamant passeren, zo rond zijn derde jaar. Daarna is de Zon zich dus zeer bewust geworden van zijn centrum functie.

Ook kenmerkend is dat zijn Zon in het 1e decanaat van Steenbok staat, beheerst door Jupiter, Neptunus, en Kreeft. Een zeer typische socialistenstand!

We zien ook dat de Zon zeer exact 120 graden, orb 1.18’, Zwarte Maan staat, net zoals in Jan Peter Balkeneinde zijn horoscoop. Bij Jan Peter zijn dit beide Heer I wat hem zo vasthoudend en uitvoerend m.b.t. de door het kabinet uitgezette beleidslijnen maakt.

 

Wellicht laat ik de volledige versie verschijnen in "Jouw Spirituele Kant Deel Twee".

 

Naar boven

 

Naar boven

 

 

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Werkgroep

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.