Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Frederik de Klerk

18 maart 1936 Johannesburg, Zuid Afrika 23.30 EET

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 5.12 Weegschaal direct

 

Voor het laatst bijgewerkt 18 februari 2007

Transits 1990 ANC

 

Horoscoop Frederik de Klerk, jpg

Naar boven

Horoscoop Frederik Willem de Klerk, manifeste lading

Horoscoop Frederik de Klerk, manifeste lading

Naar boven

Transits opheffen verbod op het ANC

Transits opheffen verbod op het ANC

Naar boven

 

Eigen tekst o.a. uit het astrologieboek "Jouw Spirituele Kant".

Frederik Willem de Klerk

Ferdinand de Klerk hoort thuis in het lijstje waar Helmut Kohl ook in staat. De Klerk nam in 1990 het buitengewoon moedige besluit om de Apartheid af te schaffen en Nelson Mandela vrij te laten. De horoscoop van hem is een goed voorbeeld van de Draak in IV, mits we zijn radix transponeren naar een mondiale vertaling. De Klerk belichaamt immers net zo als Helmut Kohl een natie.

Een korte blik op de radix laat een behoudend type zien, Saturnus conjunct het I.C. die toch van huis uit aanvankelijk een onduidelijke missie meekrijgt, Neptunus Heer IV in X, waar hij persoonlijk zijn schouders onder kon zetten, Heer I in X. Niet zo verwonderlijk, zijn vader was ooit senator en zijn neef premier. De Klerk heeft de opvallende conjunctie tussen Priapus en de Draak. Vertaald zien we dan de omgangsvormen op straat, Priapus Heer III, die een bizarre vertoning zijn, Draak, Apartheid, waar het hele volk mee te schaften heeft, in IV. Priapus mogen we ook vertalen als een bestaande situatie, een bepaald tijdsbeeld.

Rond de jaren van de grote veranderingen in Zuid Afrika, 1990, het opheffen van het verbod op het ANC, zien we dat de astrologie weer mooie progressies toont.

Jupiter loopt dan zeer langzaam retrograde, ronde de 23.08 graden Boogschutter. De progressieve gecorrigeerde Zwarte Maan loopt in dat jaar ook 23.08 graden in Weegschaal een mooi sextiel vormend. De daaropvolgende jaren blijft de progressieve gecorrigeerde Zwarte Maan het karrenspoor, het progressieve traject van Jupiter aanstralen!! Dit houdt in dat de Zwarte Maan vol betrokken is bij de manifeste lading. De visie die de Klerk toen ten uitvoer kon brengen was daardoor ook wereldbeeldbepalend, Jupiter in XII. Hierbij blijkt ook dat de verhogingsgraad van Pluto, waar de progressieve Jupiter op blijft lopen van groot belang is om mee te nemen. In de astrologie worden deze graden hogelijk onderschat.

Het aspect tussen de Draak en Priapus staat in het astrologieboek "Jouw Spirituele Kant".

Naar boven

 

 

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Naar boven

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Frederik Willem de Klerk (18 maart 1936, Johannesburg)

was president van Zuid-Afrika van september 1989 tot mei 1994, en de aanvoerder van de Nasionale Party van februari 1989 tot september 1997.

De Klerk staat bekend als de man die Apartheid afschafte, en Zuid-Afrika tot een democratie omvormde waarbij de zwarte meerderheid van het land stemrecht kreeg. Hij werd geboren in Johannesburg als de zoon van ex-senator Jan de Klerk en neef van J.G. Strijdom, de premier van het land tussen 1954 en 1958.

"F.W." werd voor het eerst als parlementslid gekozen in 1969 als lid voor de stad Vereeniging, en kwam in 1978 in het kabinet. Hij werd de aanvoerder van de Nationale Partij in de provincie Transvaal in 1982. Na een lange politieke carrière met een erg conservatieve reputatie plaatste hij zichzelf aan het hoofd van de verligte stroming in de regeringspartij, en leidde een succesvolle coup tegen de toenmalig president Botha.

Hij verwijderde het verbod op het ANC en andere organisaties in februari 1990, hetgeen het begin was voor onderhandelingen, die tot het einde van apartheid en blanke minderheidsregime zouden leiden. Op 10 februari 1990 liet De Klerk weten dat Nelson Mandela de volgende dag zou worden vrijgelaten. De Klerk en Mandela kregen samen de Nobelprijs voor de Vrede in 1993 voor het werk dat ze gedaan hadden om het apartheidsregime tot beëindiging te brengen, en de basis te leggen voor een nieuw democratisch Zuid-Afrika.

Na de niet-raciale verkiezingen van april 1994 werd hij vicepresident in Nelson Mandela's regering, maar trad uit de politiek in 1997.

Naar boven

 

Printversie:

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.