Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Jan Peter Balkenende

7 mei 1956 1949 Kapelle 11.37 MET

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 4.56 Steenbok, zeer langzaam, retrograde.

 

Voor het laatst bijgewerkt 17 maart 2007

Progressies 2001 tabel

Horoscoop Jan Peter Balkenende

Horoscoop Jan Peter Balkenende, Jpg

 

Naar boven

 

Manifeste lading Balkenende

Naar boven

Progressieve horoscoop Balkenende 2001

Naar boven

Tabel progressies Balkenende

Naar boven

 

Jan Peter Balkenende

Tja, George en ik hebben ons vaak afgevraagd of Jan Peter nu Ram of Stier op het MC heeft. Het lijkt inmiddels het meest op Ram, Stier is dan onderschept. En met een aardeteken onderschept kom je nu eenmaal terug om je werk af te maken, wat het nieuwe kabinet,2007, met de PvdA en de CU laat zien.

De as Noord - Zuid is niet in de manifeste lading betrokken, hier struikelt hij dan ook vaak over. Hij is immers de geboren leider, Zwarte Maan in V, met de geheime ambitie om te leiden, Diamant in V, maar dit wiel moet hij opnieuw uitvinden met de latente Noordknoop conjunct cusp V. Een lastig gebeuren.

Toch zou hij wel eens heel lang de Nederlandse politiek kunnen gaan bepalen. De astrologie laat een sterk geheel zien: Beide Heren van I, Zon en Zwarte Maan staan prachtig driehoek, orb is 12 minuten!! De Zon staat daarbij op de verhogingsgraad van de Zwarte Maan, conjunct Vulkanus, vierkant de Ascendant. Pluto is vermoedelijk Heer X in I, driehoek de Midhemel. Neptunus, de christelijke achterban, staat conjunct het IC, zodoende toch elke keer het kiezersvolk, IV, kunnen vangen. En de gecorrigeerde Zwarte Maan - Heer I - wat ruim driehoek de Midhemel. Kortom een ijzersterke combinatie!!

Zijn Mercurius conjunct de Zuidknoop, beide latent, zijn goed terug te horen in zijn spreken, een soort bandrecorder, Zuidknoop, die af en toe wat hakkelt, latent.

In het archief staan nog verschillende artikelen waarin hij genoemd wordt, klik hier.

Meer over Jan Peter Balkenende vindt u in het astrologieboek "Jouw Spirituele Kant".

Naar boven

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

 

Uit Wikipedia, tekst voor een gedeelte overgenomen.

Jan Pieter Balkenende

Geboren 7 mei 1956

Functie Minister-president

Partij CDA

Politieke loopbaan

1998-2002 Lid Tweede Kamer

2002-heden Minister-president

Jan Pieter (roepnaam: Jan Peter) Balkenende (Biezelinge, 7 mei 1956) is een Nederlands CDA-politicus en sinds 22 juli 2002 minister-president van Nederland. Op 7 juli 2006 is hij beëdigd tot minister-president van het derde kabinet Balkenende. Sinds de verkiezingen van 22 november 2006 is hij als minister-president demissionair, en sinds 30 november 2006 is hij tevens Tweede Kamerlid.

Persoonlijk leven

Balkenende is geboren in een gereformeerd gezin als oudste van drie zonen. Zijn vader Jan Pieter Balkenende was graanhandelaar en zijn moeder Thona Johanna Sandee was -voor haar huwelijk- onderwijzers. Balkenende volgde de lagere school in Kapelle en het atheneum aan het Christelijk Lyceum voor Zeeland (tegenwoordig Buys Ballotcollege) in Goes. In 1974 begon hij met een studie Geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, die hij in 1980 afrondde. Tussen 1979 en 1982 studeerde hij daarnaast Nederlands recht aan dezelfde universiteit. Tijdens zijn studententijd was hij lid van de studentenvereniging Liber en daarbinnen lid van jongensdispuut PASCAL. In 1976 werd Balkenende voorzitter van dit dispuut.

In 1978 werd Balkenende lid van het CDJA, de jongerenvereniging binnen het CDA. In 1982 werd hij in zijn woonplaats Amstelveen lid van de gemeenteraad, wat hij zestien jaar zou blijven. Bekend uit deze periode is hij om zijn 'krokettenmotie' uit 1993: de (nog steeds) geldende bepaling dat de gemeenteraadsraadsleden recht hebben op een kroket als de raadsvergadering tot langer dan 11 uur duurt.

Tussen 1982 en 1984 werkte Balkenende als beleidsmedewerker juridische zaken bij het bureau van de Academische Raad. In 1984 stapte hij over naar het Wetenschappelijk Instituut van het CDA waar hij stafmedewerker werd. In 1992 rondde hij een proefschrift af, getiteld Overheidsregelgeving en maatschappelijke organisaties in de rechtsgeleerdheid af. in 1993 werd hij parttime bijzonder hoogleraar Christelijk sociaal denken over maatschappij en economie aan de Vrije Universiteit, maar hij bleef ook bij het Wetenschappelijk Instituut van het CDA werken. In deze periode vormde Balkenende veel van zijn ideeën over overheid en maatschappij, die hij later als minister-president zou uitdragen. Zo pleitte hij in zijn proefschrift al voor de eigen verantwoordelijkheid van maatschappelijke organisaties in plaats van hun (financiële) afhankelijkheid van de overheid (waar het CDA volgens Balkenende overigens ook aan had meegewerkt: één van de stellingen in het proefschrift van Balkenende luidde dan ook: De christen-democraten hebben helaas meegewerkt aan de afbraak van het maatschappelijk middenveld door allerlei organisaties afhankelijk te maken van overheidsgeld).

In 1996 trouwde Balkenende met de juriste Bianca Hoogendijk, die hij in 1988 had leren kennen toen ze fractieassistent van de Tweede-Kamerfractie van het CDA was. De eerste jaren leefde het getrouwde echtpaar nog gescheiden: pas nadat dochter Amelie geboren werd (1999) ging het echtpaar samenwonen in Capelle aan den IJssel.

Tweede Kamer

In 1998 werd hij gekozen tot lid van de Tweede Kamer. Het CDA had toen net de tweede verkiezingsnederlaag op rij geleden en kwam in de oppositie tegen het tweede paarse kabinet terecht. Balkenende werd financieel woordvoerder van het CDA. Daarnaast hield hij zich bezig met sociale zaken, justitie en binnenlandse zaken. Nadat CDA-fractievoorzitter Jaap de Hoop Scheffer na een machtsstrijd met partijvoorzitter Marnix van Rij het veld had moeten ruimen, werd Balkenende op 1 oktober 2001 fractievoorzitter. Korte tijd later werd hij gekozen tot nieuwe lijsttrekker van het CDA voor de komende Tweede-Kamerverkiezingen. Op dat moment was Balkenende bij het grote publiek nog een grote onbekende.

Naar boven

Balkenende I

Onder andere door Pim Fortuyn niet te hard aan te vallen (in de media werd wel gesproken van een niet-aanvalsverdrag tussen Fortuyn en het CDA), kon Balkenende meeprofiteren van de van de anti-paarse stemming die kort voor de verkiezingen in Nederland heerste. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2002 was het CDA naast de LPF de grote winnaar. Het CDA steeg van 29 naar 43 zetels en werd veruit de grootste partij. Jan Peter Balkenende werd op 22 juli 2002 minister-president van het Kabinet-Balkenende I, een samenwerking van het CDA, de VVD en de LPF. Vanaf het begin had dit kabinet het moeilijk. Staatssecretaris Philomena Bijlhout trad al na enkele uren af nadat oude foto's van haar waren opgedoken waaruit bleek dat zij onjuiste informatie had verstrekt over haar verleden. Nederland bevond zich ten tijde van het aantreden van Balkenende in een diepe economische recessie en het vorige kabinet had enkele moeilijke besluiten (onder meer over herziening van het zorgstelsel en de WAO) voor zich uitgeschoven.

Maar het moeilijkst had Balkenende het met zijn ministers. In tegenstelling tot zijn voorgangers Ruud Lubbers en Wim Kok, die als premier overal bovenop zaten, gaf Balkenende zijn ministers veel meer de ruimte en hield hij zich op de achtergrond. Deze vrijheid bij ministers leidde tot een groot aantal proefballonnetjes: ministers die in interviews ferme statements maakten en daarop later moesten terugkomen. Al snel werd duidelijk dat met name de LPF-ministers Eduard Bomhoff en Herman Heinsbroek veel publiekelijk ruzie maakten. Toen hierover in de Tweede Kamer vragen werden gesteld, stuurde Balkenende de Tweede Kamer een door alle ministers 'in gezamenlijkheid en eenheid' ondertekende ansichtkaart met groeten uit de Trêveszaal. Dit schoot bij onder meer de PvdA in het verkeerde keelgat.

Balkenendes leiderschap werd mede hierdoor al snel in twijfel getrokken. Sommigen zagen in de minister van justitie Piet-Hein Donner de ware strateeg van het kabinet Balkenende-I. Tijdens het kamerdebat over de affaire-Margarita moest Balkenende zich meerdere malen laten bijpraten door Piet-Hein Donner.

In oktober 2002, 87 dagen na het aantreden, diende Balkenende het ontslag van het kabinet in bij de Koningin, nadat de ministers Heinsbroek en Bomhoff eerder die dag waren afgetreden. Dit ontslag van het kabinet vond plaats op de dag van de begrafenis van Prins Claus en velen verweten het Balkenende dat zijn ministers zelfs tijdens de rouwdienst hun conflict niet opzij konden zetten.

De rest kunt u op Wikipedia lezen.

Naar boven

 

Printversie horoscoop Jan Peter Balkenende

Naar boven

 

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Werkgroep

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.