Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Johfra

15 december 1919 Rotterdam 10.40 AMT

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 10.34 Boogschutter

 

Voor het laatst bijgewerkt 16 februari 2007

Radixtekening einde relatie met Diana

Progressies Johfra

Johfra Draak

Stukje van de site van L.Caruana

Horoscoopgegevens Johfra

Johfra Draak, geschilderd 22 maart 1982

Klik hier voor een grote afbeelding

Johfra Draak, 22 maart 1982

Dat Johfra de Draak versloeg en het Beest temde is wel duidelijk uit de progressies!

Naar boven

Horoscoop Johfra

Horoscoop Johfra, JPG

 

Naar boven

Horoscoop Johfra, manifeste lading. Merk op, de Zon, Uranus, Jupiter en de Zwarte Zon as zijn latent

 

Horoscoop Johfra, manifeste lading

 

Naar boven

 

 

 

Tekstfragment uit het astrologieboek "Jouw Spirituele Kant" door Wout Hendrickx

Misschien trok Johfra mij wel wegens het gegeven dat zijn Maan op mijn Ascendant staat, iets wat ik ook heb met George Bode.

Maar uiteraard was ik destijds ook onder de indruk van zijn prachtige tekeningen aangaande de astrologie, zijn Zodiac serie.

Enfin, stukje tekst:

Zwarte Zon in het 6e Huis, Diamant in het 12e Huis

Bij deze mensen vaak de behoefte om het hele verre, het mysterieuze, of het onnoembare te benoemen of te grijpen. Hier zien we duidelijk de Diamant in XII in terug. Drie namen vallen mij gelijk op, Anton Pieck o.a. met zijn kaboutertekeningen en de Efteling, Carl Jung met het collectieve onderbewuste en de schilder Johfra met zijn prachtige schilderijen over de Zodiac.

Johfra, pseudoniem voor Franciscus Johannes Gijsbertus van den Berg , vind ik zelf een heel mooi voorbeeld. Heer I, Priapus conjunct het I.C. exact driehoek Heer I, de Maan, conjunct cusp VIII, een diepgaand gevoelsmens. Toen ik het voor mij voorhanden zijnde biografische materiaal bestudeerde, stuitte ik op de beste zin om de Zwarte Zon in VI te verwoorden:

“According to his second wife, Ellen Lórien, He was a dreamer as a child, very contemplative, who had difficulty concentrating in school. As opposed to his algebra lessons, he prefered to observe the minute patterns manifest in stones, roots, and the bark of trees. Clouds fascinated him especially, as he'd search them for faces and the play of light and shadow.”

En een stukje verderop:

Tenslotte het Gelukspunt in IX, verhoogd op de verhogingsgraad van de Zwarte Maan, het uitzonderlijk visionaire wat Johfra eigenlijk in al zijn werken laat zien. Schilderijen die als het ware getransformeerde beelden van de werkelijkheid zijn, Gelukspunt in Schorpioen. De groep mensen om hem heen in die tijd noemde zich dan ook de “Meta-realisten”. In 1973, als hij de opdracht voor de Zodiac heeft gekregen, maakt de Zon, Heer XII en Mundaan Heer V, tezamen met Mercurius, Heer V, een vierkant met dit Gelukspunt. De hele Zodiac-serie is dan ook het werk waar Johfra als kunstenaar over de hele wereld beroemd mee is geworden!

 

Naar boven

 

Transits einde relatie met Diana Vandenberg, Neptunus vierkant Neptunus is die dag exact!!!

Einde relatie met Diana Vandenberg

Naar boven

Korte onvolledige lijst met progressies

Korte lijst met progressies

Naar boven

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Link naar tekst uit Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Johfra

Andere link, mooie uitgebreide beschrijving:

http://visionaryrevue.com/webtext2/jofworks1.html

 

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Johfra (pseudoniem van Franciscus Johannes Gijsbertus van den Berg) leefde van 1919, Den Haag tot 1998, Fleurac, (Dordogne).

Hij was een kunstschilder die bekend is vanwege zijn posters van de zodiak uitgegeven door Verkerke. Hij schilderde in de traditie van het magisch surrealisme met veel symboliek met toepassing van de ambachtelijke schilderstechniek van de oude meesters. Hoewel de kunstkritiek niet geïnteresseerd was in Johfra is hij zeer in trek bij verzamelaars.

Naar boven

Onderstaande site bevat mooi studiemateriaal over Johfra

http://visionaryrevue.com/webtext2/jofworks1.html

PARIS - SPRING 2003

24 PAGE ARTICLE

L. Caruana

INTRODUCTION

When Johfra died in 1998, he left behind a large oeuvre encompassing almost a thousand finely detailed paintings, thousands of completed drawings, several sketchbooks loaded with preparatory images, and twenty volumes of diaries, written in a fine hand from eighteen years of age to his death at the age of seventy-eight.

Perceiving some kind of order among this complex, organic, ever-evolving body of work is no easy task. The artist’s life invites one possible order, since he shared love, discovery, and the artist’s struggle for survival first with Diana Vandenberg for sixteen years, and then with Ellen Lórien for the remainder of his life. As well, at the age of forty-four, he left Holland and settled permanently in France.

This becomes a starting point. And indeed, the subjects in his works do begin to change, depending upon the woman he lived with and the place where he worked. But more important is a slow evolution in the artist’s view of the world which is evident in the artworks themselves.

 

Naar boven

Printversie:

Horoscoop Johfra, printversie

 

 

Naar boven

Wout,

De informatie waarover ik beschik, vermeldt dat Johfra op 15 december 1919 om 10.30 uur in Rotterdam is geboren.

Hij is op 6 november 1998 om 02.30 uur in Fleurac/Plazac in de Dordogne gestorven.

Gegroet,

Gerrit

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.