Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Jos Brink

19 juni 1942 Heiloo 08.00 MEZ

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 23.37 Tweelingen, directgaand

horoscoop Jos Brink

 

Horoscoop van Jos Brink, vanuit de Zwarte Lichten Astrologie bezien.

Bekend als cabaretier maar minder bekend als prediker, zelfs in de Amstelkerk, waar de Zwarte Lichten congressen zich afspeelden. Vanuit de Astrologie is dit interessant om eens naar te kijken.

Even van de volgende site geleend: http://www.xs4all.nl/~deduif/basisgem/voorgang/jos1.htm

“Ik ben geen "kraakduif" van het allereerste uur, maar loop wel al heel lang mee. De kraakactie van 1974 maakte ik als protestantse buurman mee; ik woonde de eerste illegale missen bij en raakte steeds meer betrokken bij De Duif. Ik ben een zg. 'oude Duif' en al sinds januari 1984 (dus nu ruim 20 jaar) gekozen voorganger. Mijn werkzaamheden in het theater en voor de televisie zijn intensief en tijdrovend, maar daarnaast is ook de theoloog/pastor/ voorganger een belangrijk aspect van mijn leven”.

Dus wel degelijk een belangrijk gegeven uit Jos zijn leven!

Wat is er aan de hand rond januari 1984 in de progressieve horoscoop van Jos Brink?

Ten eerste het spel tussen de Zwarte Assen, in dit geval de progressieve Zwarte Maan met het Maansknopenkruis. Wederom laat de Zwarte Lichten Astrologie zich zien als aangever!

De progressieve gecorrigeerde Zwarte Maan loopt rond de 6.50 Kreeft, een sextiel makend met de gecorrigeerde Noordelijke Maansknoop in III. Of anders gezegd, Heer I, Priapus, 6.50 graden Steenbok, Heer I in VI, maakt een driehoek met de Noordelijke Maansknoop.

We kunnen beide aspecten vrij makkelijk interpreteren, vanuit de losse pols als het ware, als we de kaders waarin deze plaatsvinden eerst determineren.

De as Zwarte Maan – Priapus staat progressief in XII – VI. Vrij vertaald als een activiteit, VI, voor de gemeenschap, XII. Priapus in VI een dienstbare opstelling, Zwarte Maan in XII integriteit t.a.v. de gemeenschap. Het woord “gemeenschap” kan men hier dan ook vertalen naar de “kerkgemeenschap”, iets waar het 12e Huis duidelijk voor staat.

De as Noordelijke en Zuidelijke Maansknoop staat in de Huizen van het woord – de boodschap, Huis III, en de visie – de levensovertuiging, Huis IX. De kleur van de Zuidknoop in IX-Vissen mag men dan een religieuze visie noemen. De Noordknoop in III-Maagd het in straattaal verwoorden van deze visie. Religie omzetten in de taal van de man en de vrouw op de straat, 3e Huis, zodat zij er praktisch, Maagd, iets mee kunnen. Ook zien we hier het element van doorbraak in terug, dat het verhaal moet passen in het tijdsbeeld – zie “Jouw Spirituele Kant”, op het lijf geschreven van de betreffende persoon. Jos Brink was openlijk Homo ( Draak in V driehoek Heren van V in I, Mars en Pluto ) maar men benoemde hem wel jaarlijks tot voorganger, Noordknoop, omdat hij aan het geloof toch een unieke invulling - boodschap gaf. Zie het verhaal op de bovengenoemde site voor de rest.

In de protestantse gemeente is het gebruik van “voorganger” de manier om de boodschap te verkondigen. Hierin zien we duidelijk de Zwarte Maan als zijnde Heer VII in terug, weliswaar als gelijkgestemde, VII, maar ook als enigste , Zwarte Maan.

We kunnen dan zoiets schrijven als:”Jos Brink heeft het talent, Zwarte Maan Heer II, om als voorganger, Heer VII, het Woord, Noordknoop in III te verkondigen voor de Gemeenschap, Zwarte Maan in XII”.

Of: ”Jos Brink zijn persoonlijke activiteit, Priapus Heer I in VI, is het verkondigen van een boodschap die aansluit bij een tijdsbeeld, sextiel Noordknoop in III. Wat dit betreft laat de astrologie de voorlopers - doorbrekers - Noordknoop - duidelijk zien!

Maar zo ook Zwarte Maan driehoek Zuidelijke Maansknoop: Met gemak voor een gemeenschap, Zwarte Maan in XII, een theologische kwestie, Zuidknoop in IX, toelichten.

En dus ook Priapus sextiel Zuidknoop: Persoonlijk, Priapus Heer I, een analyse van een levensbeschouwelijk vraagstuk maken, Zuidknoop in IX, wat hem weer verder helpt in het leven zelf, Priapus Heer VIII.

Uiteraard heeft Lea Manders in haar recensie van mijn astrologie boek “Jouw Spirituele Kant” er niets van begrepen. Volgens haar heb ik niet toegelicht waarom de Zwarte Lichten juist de spirituele dimensie van de horoscoop benadrukken. Wel, in het gedeelte over Johfra heb ik dit wel degelijk gedaan en de horoscoop van Jos Brink laat dit ook weer overduidelijk zien. Alle aspecten tussen de Zwarte Lichten onderling activeren de diepere lagen in het bewustzijn van de mens, zo u wil de Spirituele Kant. Of dit nu een religieuze uitwerking heeft zoals bij Jos Brink, of een gevoel opwekt deel te zijn van een “Groter Geheel” zoals bij Johfra, of het graven van het Sueskanaal bij de Lesseps, hangt van de persoon zelf af!

Maar goed, aspecten tussen de Zwarte Lichten zijn initiators van deze bewustwordingsprocessenprocessen, er moet altijd een begeleidende progressie zijn om de zaak in “de stof” te zetten. De manier waarop het in “de stof” gezet wordt krijgt hierdoor zijn vorm. Het is dan ook helemaal niet van belang hoe iemand zich hier onder voelt, al het psycho-astrologische gezever ten spijt. Een vierkant is werken en een driehoek is de wind in de zeilen. Ook al het geleuter over vorige levens is niet relevant, hoe moet jij of ik dit verifiëren? Of de kletspraat dat vele aspecten met Pluto een verder geëvolueerd persoon zou betekenen – de schrijver had het zeker hoog in zijn lege bol.

Laten we maar gewoon naar Jos Brink kijken. Hoe hij zijn Spirituele Kant, zijn bewustwordingsprocessen in de stof heeft gezet.

De activering van deze processen gaat zijn hele leven door met het aspect tussen de Zwarte Maan as en de Noord – Zuid as. De as Noord-Zuid is zijn hele leven geaspecteert door de gehele Zwarte Maan zone, Immers, pas rond zijn 130e jaar maakt de niet gecorrigeerde Zwarte Maan progressief het sextiel met de Noordknoop

De Zwarte Maan zone maakt al langer het het vierkant aspect met Neptunus, Heer IX, eveneens de planeet van de religie, in 1987 maakt de niet gecorrigeerde Zwarte Maan dit aspect vol. Dit begon bij Jos op tabeldag 29 juni 1942, zijn 10e jaar, gecorrigeerde Zwarte Maan vierkant Neptunus. Gezien Neptunus dicht bij Cusp IV staat kan ik me voorstellen dat dit iets met de krakersbeweging – huisvesting, 4e Huis - te maken heeft, al dan niet met een levensbeschouwelijke opvatting dan wel een religieuze kleur. Zie begin van het artikel. Kraken is de kont tegen de krib gooien, een vierkantsaspect. De niet gecorrigeerde Zwarte Maan loopt dan al in XII, de sociale misstanden duidelijk belichtend- bijvoorbeeld de woningnood.

Overduidelijk is wel dat dit soort aspecten, in dit geval een zeer langdurig vierkantsaspect tussen de Zwarte Maan zone met Neptunus, iemands leven inderdaad levenslang bepalen.

Niet alle progressieve aspecten wil ik hier toelichten, dit is voor in een artikel. Wel wijs ik de lezer gaarne naar het volgende aspect wat een extra accent werpt op de horoscoop van deze opmerkelijke man.

Momenteel loopt de Draak 4.27 en de gecorrigeerde Draak 4.15 Boogschutter, exact driehoek Pluto. De Draak is altijd de top, in dit geval aangaande je uitingen, Heer V ( In I!) . Een grootse begrafenis zal hem straks dan ook wel ten deel vallen, waarin zijn bijdrage aan het uitkomen, V in I, zeer zeker tot het uiterste belicht zal worden.

 

Ik persoonlijk zou het toejuichen als ze een monument, Draak, voor hem oprichten. We leven in een vrij land, waar iedereen zijn zegje mag doen. Mensen zoals Jos Brink hebben hier hun dikke steen aan bijgedragen. Laat deze steen van hem dan ook maar daadwerkelijk verschijnen!

Beste Jos, ik wens je alle sterkte toe in de moeilijke strijd die eraan komt. Dank je wel voor wat je betekend hebt voor Nederland, na al die moeizame jaren van strijd om ons mede te verlossen van een aantal van die knellende dogma’s.

 

Jos Brink,

Overleden 17 augustus 2007

 

 

Naar boven

Jos Brink, horoscoop met progressies en transit, inconjunct van Pluto

progressielijst horoscoop Jos Brink 1984

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

Wiki/Jos Brink

 

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Jos Brink:

Josephus Gerardus (Jos) Brink (Heiloo, 19 juni 1942) is een Nederlands acteur, cabaretier, musicalster, schrijver, predikant, hoorspelacteur en tv-presentator.

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakt Jos Brink zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning.

Jos Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Hij heeft ook een 40-tal boeken gepubliceerd. Jos Brink is ook actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger van de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen TV-show, De Jos Brink Show (1970). De meeste mensen van nu kennen hem van "Wedden dat..?" en van het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. Brink heeft twee keer de Gouden Televizierring gewonnen, voor "Puzzeluur", in 1979 en voor "Wedden dat..?" in 1987. Ook is hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde Jos Brink ook nog de rol van Museumdirecteur in de Nederlandse Jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn. Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Jos Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou Jos Brink wederom meespelen in de nieuwe sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden is deze rol toen door Purper collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie. Op 26 juli 2007 werd echter bekend gemaakt dat Jos Brink ongeneeslijk ziek is. Hij lijdt aan darmkanker met uitzaaiingen in de longen, de lymfe en in zijn been.[1] Daardoor is ook zijn deelname aan de tour van Purper geschrapt.

In 2007 verscheen een boek van zijn hand over rouwen.

Jos Brink heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Hij is getrouwd met Frank Sanders. Het echtpaar woont aan de Reguliersgracht in Amsterdam.

 

 

Naar boven

 

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Werkgroep

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.