Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Michael Moore

23 april 1954 Flint (MI) USA 12.45 EST

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 26.25 Weegschaal, direct

 

Voor het laatst bijgewerkt 6 februari 2007

 

Horoscoop Michael Moore

 

 

 

Manifeste lading van Michael Moore

Horoscoop Michael Moore, manifeste lading

 

Naar boven

 

 

 

Tekstfragment uit astrologieboek "Jouw Spirituele Kant" door Wout Hendrickx

Ook sterk zien we deze as Draak - Beest terug bij mensen die een affiniteit met de journalistiek hebben. Immers het is de as van informatie verzamelen en mening vormen. Michael Moore is het mooiste voorbeeld wat ik kon vinden! Zijn journalistieke belangstelling springt er overduidelijk uit, Heer I in III, Zwarte Maan, en idem de Zon in IX. Het bijzondere aan zijn radix is het gegeven dat de as Draak – Beest op de verhogingsgraad van de Zon staat, met driehoek en sextiel naar de Ascendant! Ruim conjunct met de as Zwarte Maan – Priapus, dus een buitenspel staan van de as Noord – Zuid. Mercurius heeft daarbij de meest opvallende positie, conjunct de Draak. Michael Moore zijn films gaan dan ook meestal over sociale verpaupering, Mercurius Heer II en XI, waarin hij zijn eigen mening duidelijk vervlecht. Zijn documentaires lijken een wat rommelige, Beest, aaneenschakeling van interviews, waarbij hij met de camera, Neptunus, ogenschijnlijk wat aan lijkt te rotzooien. Niets is minder waar, de Zwarte Maan staat exact conjunct Neptunus, hij weet precies wat hij doet en wat hij opneemt op film!

Priapus in IX overlaadt de toeschouwer met een veelheid aan beelden, waarbij hij zijn eigen mening overduidelijk in verweeft, Draak, doorspekt met het reeds genoemde onrecht. We zien het doordraven van de Draak hier ook duidelijk in terug.

Met het verschijnen van Farhenheit 9/11 zien we o.a. Venus vierkant Priapus - Zwarte Maan lopen, zijn strijdbaarheid tonend met deze film. De gecorrigeerde Zwarte Maan loopt rond de 11.40 graden Schorpioen, beginnend aan een sextiel met de Diamant in V. Overduidelijk is dit tot nu toe zijn beste film. In de onderstaande tekening staan de resterende progressies en transits.

Naar boven

 

Transits en progressies bij het verschijnen van Farhenheit 9/11

Horoscoop Michael Moore, progressies en transits met Farhenheit 9-11

Naar boven

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

 

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Michael Francis Moore (23 april 1954) is een politiek en maatschappelijk geëngageerde schrijver/tv/filmmaker uit de Verenigde Staten.

Moore werd geboren in Flint (Michigan). Hij debuteerde in 1989 met Roger & Me. In deze film over de sluiting van een autofabriek in zijn geboorteplaats - General Motors verplaatst de productie naar het goedkopere Mexico - hanteert Moore al zijn quasi-naïve confronterende stijl van interviewen en monteren die zijn handelsmerk is geworden. De feiten, en de intenties van de geïnterviewden, moeten het daarbij wel eens afleggen tegen Moores ongeveinsde verontwaardiging.

Hij brak bij het grote publiek door met zijn Oscarwinnende documentaire Bowling for Columbine en de bijbehorende speech waarin hij uithaalde naar president George W. Bush: ”Shame on you mister president, shame on you!!” , hiermee doelde hij op het optreden van Bush in Irak, dat even daarvoor door de VS was binnen gevallen. Bowling for Columbine won in 2002 ook de IDFA-publieksprijs. Op 22 mei 2004 kreeg Moore de Gouden Palm voor zijn film Fahrenheit 9/11. Deze documentaire werd de best bekeken ooit en haalde tot augustus 2004 $118 miljoen op. Op 5 oktober 2004 werd de film op DVD uitgebracht, vergezeld van een reader waarin de feiten werden besproken.

Naast zijn werk als regisseur is Moore ook als schrijver actief. Hij heeft enkele bestsellers geschreven.

Filmografie

Roger & Me (1989)

Canadian Bacon (1995)

The Big One (1997)

And Justice for All (1998)

Bowling for Columbine (2002)

Fahrenheit 9/11 (2004)

Sicko (verwacht 2006)

Fahrenheit 9/11½ (pre-productie, verwacht 2006/2007)

Televisie

Pets or Meat: The Return to Flint (1992)

TV Nation (serie; 1994)

The Awful Truth (serie; 1999)

Boom! (video voor de band System Of A Down; 2003)

Bibliografie

Downsize this! (1996)

Adventures in a TV Nation (1998)

Stupid White Men (2001)

Dude where’s my country? (2003)

Will they ever trust us again? Letters from the war zone (2004)

Naar boven

 

 

Klein citaat van de volgende site: http://www.groene.nl/2004/0428/pvo_profiel.html

Het geheim van Moores succes ligt in de ongebreidelde manipulatie die soms op de lachspieren werkt, soms ontroering en dan weer maatschappelijke verontwaardiging ontlokt. Moores films zijn niet dodelijk serieus, zoals gangbare maatschappelijk geëngageerde documentaires. En hoe dun bij hem de demarcatielijn tussen documentatie en demagogie ook is, nooit wordt helemaal duidelijk wat Moore beoogt: amusement of instemming.

Is een stukje van een goed artikel uit "De Groene Amsterdammer | 10 juli 2004".

 

Citaat van: http://www.astrodatabank.com/NM/MooreMichael.htm

Het volgende stuk tekst aangaande de geboortetijd, AA rating volgens hun schaal:

In late December 2004, Edith Hathaway writes by e-mail: "Personally I have not seen his birth certificate, but here is what happened. I was teaching a class in Dallas, TX in late Oct. 2004, and proposed a rectified ascendant on Michael Moore's chart …to encourage some creative thinking in the class! One of the students (Kasandra Green) said she knew Michael Moore's sister Ann personally, and would ask her for the information. Initially, they asked the father, and he said 11:45 AM. I questioned this info., as I didn't know how reliable it was, and meanwhile neither the sister nor the father were that interested to deal with astrology. So a month later Kasandra persisted, and asked Anne to ask Michael to examine the birth certificate himself and tell us. He reported to his sister that it said 12:45 PM! …Full birth data is April 23, 1954, 12:45 PM, Flint, Michigan."

Naar boven

Printversie:

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.