Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Paul Jambers

15 augustus 1945 Antwerpen 03.45 MEZ

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 19.57 Weegschaal retrograde, langzaam naar direct, 8e jaar.

 

Voor het laatst bijgewerkt 7 april 2007

Progressies 2012

horoscoop Paul Jambers

Naar boven

Horoscoop Paul Jambers, manifeste lading

Horoscoop Paul Jambers, manifeste lading

Naar boven

Aspectentrap Paul Jambers

Aspectentrap Paul Jambers

Naar boven

 

Paul Jambers zijn horoscoop

laat een mooie conjunctie zien tussen de Zwarte Zon en de Noordelijke Maansknoop tezamen met Venus. We mogen de Noordknoop in relatie tot de Zwarte Zon dan zien als een unieke tv-productie, Noordknoop, waarbij geheel onbevangen naar het vaak verborgen leven, 12e Huis, van mensen gekeken wordt, Zwarte Zon. Venus laat duidelijk het verbindende element hierin zien. Het is Jambers die als regisseur, Maan, Heer I in V, in contact treedt met deze mensen, Venus in XII, op een zachte en geduldige wijze, driehoek.

Van Venus kun je ook nog zeggen dat dit Heer XI in XII is, zijn doelgroep is de rand van de samenleving, de extremiteiten hierin. Ook kun je het het 2e Huis vanaf het 11e Huis noemen, de waarden die deze mensen aan hun leven hechten, wat zij belangrijk vinden om voor te leven.

Zowel de Maan als Priapus, beide Heer I, leggen daarbij scherpe verbanden met dit 12 e Huis. De Maan opposiet Vulkanus, Heer XII. En Priapus met een driehoek naar Mercurius, Heer XII in III.

Jambers zijn radix laat de komende jaren interessante progressies zien, waarin het weer de Zwarte Lichten Astrologie is die dit verduidelijkt.

Neptunus loopt in 2008 conjunct de Draak, wat altijd voor een bepaald abrupt einde staat. De gecorrigeerde Draak wordt pas over 45 jaar bereikt, een lang proces dus. Het meeste wijst dit natuurlijk naar het 4 e Huis, de situatie die hij toont met de camera, Neptunus. Maar ook de Huizen uit de aardehuizen, VI en X. Het zou dan ook goed kunnen dat hij geheel andere programma’s gaat maken.

In juni 2009 is weer Neptunus in het spel. Eerst maakt Mercurius een halfsextiel met radix Neptunus. Mercurius is Heer IV en XII, Neptunus Mundaan Heer XII en staat in IV. Ondanks een vaak zwakke uitwerking van een progressief halfsextiel, door de dieptebekrachtingen wellicht een sterke trigger voor het aspect Neptunus – Draak.

In februari 2010 het halfvierkant van de progressieve Neptunus met de radix Zon. Wellicht een financieel debacle? Of juist een hele andere kring van contacten, Zon is Heer III en VII, die een verandering van werk, Neptunus Heer VI en maatschappelijke werkzaamheid, Neptunus Heer X, veroorzaakt.

Rond november 2010 Mercurius, Heer XII, uitgaande driehoek de Noordknoop in XII. Andere tv-werkzaamheden?? Daarbij Mars over de Ascendant, progressief Heer V in I, strakker de regie in je leven ter hand nemen.

Rond oktober 2011 Mercurius driehoek gecorrigeerde Noordelijke Maansknoop, gevolgd door maart 2012, Jupiter – koppelgenoot Neptunus – vierkant de Zwarte Zon in XII! Jupiter loopt dan al een aantal jaren op de verhogingsgraad van de Diamant. Jupiter is Heer X en VI, wederom een soortgelijk verhaal, nu met het gegeven dat de bewustwordingsprocessen op de Zwarte Zon as sterk in beweging komen.

Hierbij ook in het jaar 2011 progressieve Priapus inconjunct Neptunus, hetgeen ook duidelijk wijst naar een bepaalde persoonlijke sleur – inconjunct en Heer I – aangaande werk en maatschappelijke ontplooiing, Neptunus.

In 2012 zien we de voltooiing van het aspect Priapus driehoek Zuidelijke Maansknoop, Priapus aspecteert dat jaar de gecorrigeerde Zuidelijke Maansknoop. Het gemak waarmee Jambers zijn programma’s maakte is over, de steun – de driehoek – is ten einde! Daarbij komt het vierkant progressieve Jupiter met radix Venus om de hoek in juni 2012. En progressieve Mercurius, weer het 12 e Huis, met Pluto (Heer V, de regie) in II, wellicht worstelend met de waardes van de programma’s waar hij mee bezig was.

Kortom, in alle progressies ligt veel nadruk op Neptunus, Mundaan Heer XII en het 12e Huis in het algemeen. Dit was wel wat hij in zijn documentaires liet zien, de nadruk op de randen van de samenleving.

Ook nog dit: Bij Jambers uiteraard opvallend dat Neptunus, de TV, conjunct de Draak staat. Veel van zijn documantaires laten dan ook een bepaalde eindsituatie zien, een verstolde situatie waarin de persoon in de documantaire leeft. Daarbij staan beide Heren van VI en X in IV, altijd een aanwijzing dat men zich met privé of intieme situaties bezig houdt.

Naar boven

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Naar boven

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Paul Jambers (16 augustus 1945) is een Belgisch journalist en televisieprogrammamaker. Hij maakte vooral naam in Vlaanderen met zijn reportagereeks Jambers op de commerciële Vlaamse zender VTM.

Leven in een notedop

Hij studeerde voor regisseur aan de RITS universiteit. Jambers' eerste bekendheid begon als journalist voor het BRT-programma Panorama. Hij had toen reeds een reputatie voor sensationele thema's in beeld te brengen. Zo werd in 1986 zijn aflevering over de Milletjassenrage één van de best bekeken afleveringen in de geschiedenis van het programma. In 1989 maakte hij de overstap naar de commerciële zender VTM waar hij de naar hem genoemde TV-serie Jambers maakte. De reeks werd een kijkcijfersucces, maar viel ook aan veel kritiek ten prooi. Sinds dit programma ook in Nederland op RTL werd uitgezonden is hij ook daar bekend. Hij was eigenaar van het productiehuis 'De Televisiefabriek', dat hij verkocht aan Eyeworks. Daarnaast was hij ook jurylid in verschillende programma's zoals De Keuze van de kijker en zijn laatste programma "Supertalent in Vlaanderen" op VT4.

Kritiek

Zijn programma "Jambers" heeft vaak de kritiek gekregen dat het te veel op sensatiezucht dreef en bepaalde excentrieke mensen opvoerde als freaks of gekken. Dit was echter tegelijkertijd dezelfde reden dat het zoveel kijkers trok in die jaren. Ook zijn gewoonte erg schaamteloos in te focussen op het leed of de eigenaardigheden van de geportretteerde mensen is vaak onderdeel van kritiek geweest.

Parodie

De bizarre mensen die hij in zijn programma opvoerde in contrast met Jambers' zeer droge en serieuze commentaarstem maakten zijn show een geliefd doelwit voor parodieën. Ook zijn karikaturale ruige uiterlijk (ongeschoren baardje, leren jas) was onweerstaanbaar materiaal voor imitatoren.

De meest bekende persiflage op Jambers gebeurde in het programma De Drie Wijzen in de vroege jaren '90. Chris van den Durpel zette toen een geloofwaardige parodie neer die vanwege de populariteit bij de kijkers en de mogelijkheid tot vele sketches algauw een vast typetje van Van den Durpel werd, genaamd: Paul Schampers. Schampers verscheen ook in Van den Durpel's latere programma's zoals Typisch Chris, Chris & Co, ...Ook wanneer andere komieken een Jambers-parodie wilden neerzetten werd Van den Durpel ingeschakeld, zoals bijvoorbeeld in Buiten De Zone.

Ook Bart De Pauw en Tom Lenaerts imiteerden Jambers eens toen die te gast was in Schalkse Ruiters en Mannen op de Rand van een Zenuwinzinking.

In het Suske en Wiskealbum "De Stervende Ster" duikt een sensatiegeile journalist op genaamd "Pol Ampers". Hij lijkt echter fysiek niet op Jambers.

In het eerste stripalbum van "De Geverniste Vernepelingskes" door Urbanus en Jan Bosschaert bezoekt Jambers Bosschaert, nadat Urbanus de man heeft uitgenodigd om een reportage rond Bosschaert te maken. Jambers heeft echter meer interesse voor schrijver Herman Brusselmans die op dat moment naakt voor Bosschaert's schilderezel poseert.

Bijnaam

Jambers' bijnaam is "Pieken Paultje", een naam die Humo's tv-criticus Rudi Vandendaele (Dwarskijker) hem ooit eens gaf.

Trivia

Begin jaren '90 won Jambers in de Humo's Pop Poll uitslagen in de categorie, "Wie moet zich eens dringend scheren?". De commentaar van het blad bij Jambers' triomf: "We hebben lang moeten nadenken voor een vraag waarbij we wisten: "Hier gaat Jambers zeker winnen." Zeg nu nog eens dat we u geen medaille gunnen, hé Paul?" Jambers mocht zijn medaille tijdens de avond dan ook afhalen of voorwaarde dat hij geschoren zou zijn.

Naar boven

Printversie horoscoop Paul Jambers, manifeste lading

Printversie horoscoop Paul Jambers, manifeste lading

Naar boven

Paul Jambers heeft vrij veel scherpe aspecten

Scherpe aspecten bij Paul Jambers

Naar boven

Progressies van Paul Jambers 2008 - 2012

2008

Progressies Jambers 2008

Naar boven

2009

Progressies Jambers 2009

Naar boven

2010

Progressies Jambers 2010

Naar boven

2011

Progressies Jambers 2011

Naar boven

2012

Progressies jambers 2012

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Werkgroep

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.