Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Sylvia Millecam

23 februari 1956 Den Haag 12.40 MET

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 21.11 Steenbok, direct, langzaam.

 

Voor het laatst bijgewerkt 1 april 2007

Aspecttrap Silvia Millecam

 

Horoscoop Sylvia Millecam

 

Naar boven

 

Horoscoop Sylvia Millecam, manifeste lading  

Horoscoop Sylvia Millecam, manifeste lading

Naar boven

 

Aspectentrap horoscoop Sylvia Millecam

Aspectentrap horoscoop Sylvia Millecam

Naar boven

 

 

Sylvia Millecam, korte horoscoop beschrijving

Vanuit de Zwarte Lichten Astrologie bezien zou Priapus voor woekeringen staan. Nu ben ik absoluut geen medisch astroloog, laat staan dat ik op de stoel van een medicus wil gaan zitten. Maar het is wel opvallend dat Sylvia Millecam overleed aan borstkanker. Met Priapus in Kreeft* geeft dit te denken.

Vervolgens geeft ook de tekst van Janduz, 21e graad Kreeft, te denken. Ik citeer het beeld:" Een afnemende maan te midden van wolken geeft een zwak schijnsel op de zee waarop een ontmast schip drijft. Op het zand langs de kust staat een lege kar, die begint weg te zinken".

Het is bij Millecam de as Zwarte Maan - Priapus die het aspect maken met de as Draak - Beest, waardoor de as Noord - Zuid buitenspel staat. Juist de as Draak - Beest staat in de Huizen van de gezondheid, Beest in Vissen, Draak in Maagd. Beide Huizen zijn daarbij onderschept. Volgens mij is dit alles tezamen dan ook wat haar lijdensweg voor een groot deel verklaart.

De andere Heer van I, de Maan, maakt daarbij buitengewoon exacte integratieaspecten met het gehele Maansknopenkruis, waardoor de Maan haar invloed dus uitbreid naar de Huizen IV, X, VI en XII.

Het hele progressieve gebeuren culmineert in het exact worden van de driehoek Priapus - Draak. In onderstaande tabel even de posities van deze, aangevuld met een halfvierkant tussen de gecorrigeerde Priapus en Pluto, Heer VI!

 

gec. Priapus
Priapus
Draak
gec. Draak
Pluto

1998

12.20 45° Pluto radix, conjunct Zw.Zon geweest
13.31
11.02
9.45
26.20 R

1999

klik voor tabel

12.03
13.33
10.59
9.41
26.19 R

2000

klik voor tabel

11.37 naar 45° prog Pluto
13.40
10.56
9.34
26.19 R naar 45° prog Priapus

2001

klik voor tabel

11.12
13.47
10.53 120° prog Priapus
9.26
26.18 R

augustus 2001

10.53 120° prog Draak Naar 45° Jupiter
13.51 exact 120° Draak radix
10.51
9.21
26.17 R

In de tekening is een en ander ook aangegeven, klik hier

Het lijkt mij dat Sylvia Millecam geen vertrouwen had in de reguliere gezondheidszorg, met het Beest in Maagd, maar juist haar laatste houvast, Draak, zocht in de alternatieve geneeswijzen, Draak in Vissen.

En zoals altijd met dit soort aspecten tussen de assen, er is altijd een trigger of begeleidend aspect nodig om de zaak in beweging te zetten. In dit geval het inleidende halfvierkant tussen de gecorrigeerde Priapus met Pluto.

We kunnen dan wellicht de driehoek tussen Priapus en de Draak interpreteren als een woekering, Priapus, die met gemak, driehoek,een groteske vorm, Draak, kon bereiken, die uiteindelijk de hele gezondheid, zowel geestelijk, Draak in Vissen, als fysiek, Beest in Maagd, ten grondde richte. Uiteraard ten zeerste versterkt doordat de tekens waar de Draak en het Beest zich in bevinden onderschept zijn!!

Nogmaals, ik ben geen medisch astroloog. Diegene die zich geroepen voelt om hier vanuit dit deelgebied een reactie op te geven, van harte welkom!

*Kolmus en van Vlijmen, Analogieën in de astrologie, blz 34, Kreeft: borstziekten

Naar boven

 

 

Progressie van Priapus, niet gecorrigeerd driehoek Draak gecorrigeerd en niet gecorrigeerd in 1999

Progressie van Priapus, niet gecorrigeerd driehoek Draak gecorrigeerd en niet gecorrigeerd in 1999

Naar boven

 

Progressie van Priapus, niet gecorrigeerd driehoek Draak gecorrigeerd en niet gecorrigeerd in 2000

Progressie van Priapus, niet gecorrigeerd driehoek Draak gecorrigeerd en niet gecorrigeerd in 2000

Naar boven

 

Progressie van Priapus, niet gecorrigeerd driehoek Draak gecorrigeerd en niet gecorrigeerd in 2001

Progressie van Priapus, niet gecorrigeerd driehoek Draak gecorrigeerd en niet gecorrigeerd in 2001

Naar boven

 

Tekening progressie van Priapus, niet gecorrigeerd driehoek Draak gecorrigeerd en niet gecorrigeerd over periode 1999 - 2001

Tekening progressie van Priapus, niet gecorrigeerd driehoek Draak gecorrigeerd en niet gecorrigeerd over periode 1999 - 2001

 

Naar boven

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Naar boven

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Sylvia Millecam (Den Haag, Zuid-Holland, 23 februari 1956 – Nijmegen, Gelderland, 20 augustus 2001) was een Nederlands comédienne, actrice, zangeres en presentatrice.

Ze werd bekend met haar optredens in het consumentenprogramma Ook dat nog en het Teleac-programma Knoop in je zakdoek, gericht op verstandelijk gehandicapten. Twee keer werd ze gekozen tot populairste televisiepersoonlijkheid.

Biografie

Millecam werd geboren als dochter van een kok. Toen ze twaalf was verhuisde het gezin naar Boxmeer. Millecam was vaak in de plaatselijke schouwburg te vinden, zag er Jasperina de Jong, Neerlands Hoop, en Mary Dresselhuys, en besloot naar de toneelschool in Maastricht te gaan.

Ze begon haar carrière in het theater, waar ze onder andere speelde voor Toneelgroep Amsterdam, Globe, en het Publiekstheater. Vervolgens werd ze voor televisie ontdekt door Aart Staartjes, die haar in 1985 een rol gaf in de serie Geef je ouders maar weer de schuld. Ook speelde ze in de film Hector van Urbanus. Behalve Ook dat nog! en Knoop in je zakdoek, presenteerde Sylvia Millecam ook de Sylvia Millecam Show en Miss Millecam. Ze presenteerde Binnenlandse zaken op de radio, maakte 2 CD's en was te zien in 14 toneelstukken en drie films.

Millecam was tot haar overlijden samen met Arnold Willemsen. Eerder had ze een relatie met tekstschrijver Haye van der Heijden.

Ziekte

Op 22 september 1999 ging Millecam naar haar huisarts vanwege een knobbeltje in haar rechterborst. De huisarts liet een mammografie uitvoeren, maar de uitslag was niet geheel duidelijk. Daarom maakte de huisarts voor Millecam een afspraak bij een chirurg. Millecam verscheen niet op die afspraak.

Op 11 mei 2000 bezocht Sylvia Millecam een plastisch chirurg. Na een punctie werd de diagnose borstkanker gesteld en besproken. De tumor was aanzienlijk gegroeid, en borstamputatie en chemotherapie waren noodzakelijk geworden, maar Millecam wees reguliere behandeling af.

Ze geloofde dat er alleen maar sprake was van een bacteriële infectie, en zocht haar heil in alternatieve geneeswijzen, onder andere begeleid door het zelfbenoemd medium Jomanda. Een rol hierbij lijkt te hebben gespeeld dat haar vader enkele jaren eerder tevergeefs een chemokuur had ondergaan, en ze zoiets niet zelf wilde meemaken. Tussen december 2000 en april of mei 2001 bezocht Millecam een acupuncturist.

Enige tijd verbleef Millecam thuis bij een van de alternatieve genezers, die haar slechts met paracetamol behandelde. Toen de dood onafwendbaar was, kon hij haar niet meer in zijn huis houden.

Op 17 augustus 2001 werd ze opgenomen in het UMC Sint Radboud te Nijmegen. Er werd een ver voortgeschreden gemetastaseerde mastitis carcinomatosa geconstateerd. Deze tumor reikte uitwendig tot aan de schouder. Inwendig was bijna de gehele rechter thoraxhelft ingenomen door tumormassa. Er waren uitzaaiingen in de oksel. Millecam kreeg zuurstof en bloed toegediend. Omdat ze ernstig benauwd was kreeg ze op 19 augustus 2001 morfine. In de nacht van 20 op 21 augustus 2001 overleed Millecam.

Naar boven

Na het overlijden

Op 25 augustus 2001 werd ze onder grote belangstelling begraven op begraafplaats Westgaarde in Amsterdam.

Na haar dood kwamen onder andere de praktijken van Jomanda in opspraak, omdat dit medium steeds zou hebben gezegd dat Millecam geen kanker had. Ook andere behandelaars hadden de reguliere diagnose ontkend, ook al was die verkregen door medisch onderzoek aan de tumor.

De Nederlandse inspectie voor de gezondheidszorg voerde een onderzoek uit. Daaruit bleek dat tussen september 1999 en augustus 2001 bijna 30 individuele beroepsbeoefenaren of zorginstellingen zich hebben beziggehouden met Sylvia Millecam. Zij verkoos echter niet-reguliere behandelwijzen die haar geen genezing brachten, en haar sterkten in haar overtuiging dat ze geen kanker kon hebben, zelfs tot het moment dat de tumor zeer gegroeid was en Millecam meer dan 20 kilogram was afgevallen.

Er volgt ook een procedure voor het medisch tuchtcollege tegen drie artsen die Millecam hebben behandeld. Op 7 februari 2006 verzoekt de Inspectie voor de Gezondheidszorg het tuchtcollege om deze artsen uit hun functie te zetten. De al eerder in opspraak gekomen alternatief genezer René Broekhuyse uit Haarzuilen had foutief geconstateerd dat Millecam alleen een infectie had. Ook de alternatief genezer Jos Koonen stond terecht voor het tuchtcollege en de internist en natuurgeneeskundige Erik Dankmeijer.

Volgens de inspectie hebben de drie artsen haar misleid. René Broekhuijse, die een praktijk had in Den Ham, heeft volgens de partner van de actrice zelfs herhaaldelijk gezegd dat het geen kanker was, maar een bacterie. Internist Erik Dankmeijer uit Bunnik schreef homeopathische middelen voor, waarbij hij zich liet leiden door de inzichten van ‘medium’ Jomanda. Jos Koonen, die een medisch centrum in Millingen aan de Rijn heeft, zou hebben verzwegen wat de gevolgen zijn van het niet behandelen van borstkanker. Ook heeft hij Millecam niet voorgelicht over de niet-bewezen effectiviteit van alternatieve behandelmethoden. Het Openbaar Ministerie besloot de twee artsen en vier alternatieve genezers (waaronder Jomanda) niet te vervolgen.

Hierop begon de Vereniging tegen de Kwakzalverij een artikel-12 procedure tegen het OM, een beroep dat 'Beklag tegen niet-vervolging' genoemd wordt. Ook de Stichting Skepsis deed dit op 13 maart 2007.

Naar boven

 

 

Citaat uit het NRC Handelsblad 7 oktober 2006

De zaak-Sylvia Millecam blijft een testcase

Inspectie overweegt procedure om alternatieve genezers toch te laten vervolgen door justitie

Keuzevrijheid van de patiënt staat in de wet. Sylvia Millecam koos voor de alternatieve geneeskunde, zegt het openbaar ministerie. Maar de inspectie wil dat er wordt opgetreden tegen ‘kwakzalvers’.

Door onze redacteur Rinskje Koelewijn

Niet-vervolgen van Jomanda is schande

Rotterdam, 7 okt. De huisarts die actrice Sylvia Millecam een paar dagen voor haar dood bezoekt, heeft het gevoel ‘in een film de stappen’. Hij ziet een ernstig zieke vrouw in een kamerjas in „deplorabele toestand”. Het is 17 augustus 2001, Millecam woont al drie maanden in huis bij alternatief arts K. in Millingen aan de Rijn.

Zelfs de oncoloog die haar de dag er na opneemt in het ziekenhuis, schrikt. Haar rechterborst is blauw en knobbelig, drie keer groter dan de ander, de tumoren stulpen eruit en reiken tot in de oksel en de schouder. Haar armen en benen zijn opgezwollen. Ze kan nauwelijks ademen. Haar rechterlong bestaat volledig uit tumormassa en ook haar lever blijkt aangetast. Middeleeuws, zegt oud-inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. „Een film van Passolini.”

Tegen de huisarts zegt ze dat ze al een maand niet meer kan slapen, dat ze zichzelf tien paracetamol per dag toedient. Zelf heeft Millecam het over een infectie, een kruising tussen een bacterie en een schimmel. Ook de bevriende arts J. noemt het woord kanker niet. De huisarts moet het haar vertellen. Ze schrikt en zegt: „Misschien heb ik toch de verkeerde keuze gemaakt.” Twee dagen later overlijdt ze.

Ruim twee jaar eerder, in 1999 gaat Millecam naar een huisarts, ze voelt een knobbeltje in haar borst. Het blijkt een kwaadaardige tumor van ongeveer een centimeter groot. Er wordt een afspraak gemaakt voor een operatie in het ziekenhuis. De kans dat ze daarna volledig hersteld, is bijna 100 procent. Maar ze zal nooit in het ziekenhuis verschijnen.

In de twee jaar die volgen, zal Millecam ongeveer dertig artsen, genezers en helderzienden bezoeken. Haar vriendin Jomanda, bekend als het ‘genezend medium’ adviseert haar en stelt haar gerust. Jomanda voelt dat Millecam geen kanker heeft. Het zijn haar siliconenprotheses die haar dwars zitten. Nog eens vier ‘zorgverleners’ zullen haar zeggen dat ze lijdt aan een bacteriële infectie, die behandeld kan worden door magneetveldtherapie, zoutoplossingen of instraling.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft, ook omdat de Tweede Kamer erom vroeg, de zaak-Millecam onderzocht. In 2004 kwam er een dik rapport. De inspectie deed aangifte tegen twee artsen en vier ‘niet-reguliere zorgverleners’, onder wie Jomanda. Hen wordt verweten dat ze schade hebben toegebracht aan de gezondheid van Millecam. In jurisprudentie wordt ‘opzettelijke benadeling van de gezondheid’ gelijkgesteld aan mishandeling. Ook iets níet doen, kan mishandeling en dus strafbaar zijn. Een patiënt niet doorverwijzen naar een kankerspecialist, bijvoorbeeld, of ontkennen dat de patiënt kanker heeft.

Naar boven

Het openbaar ministerie (OM) heeft deze week, na bijna twee jaar onderzoek, bekend gemaakt dat zij Jomanda en de andere genezers niet zullen vervolgen. Het OM stelt dat Millecam „een uitgesproken mening” had over de manier waarop ze „haar aandoening” wilde bestrijden. Ze wilde geen chemokuur en „stond sceptisch tegenover de reguliere geneeskunst”. Ze „verkoos de alternatieve geneeskunde”.

De inspectie is teleurgesteld en overweegt een artikel 12-procedure aan te spannen, om het OM te dwingen de genezers te vervolgen. Maar de inspectie vindt dat eng, zegt oud-inspecteur Menso Westerouen van Meeteren, die de zaak-Millecam onderzocht. „Een overheidsdienst die een procedure aanspant tegen een andere overheidsdienst.”

Voor Gerrit van der Wal, de nieuwe inspecteur-generaal die deze week is begonnen, is de zaak-Millecam meteen een testcase. Durft hij op te treden tegen ‘kwakzalverij’. Want daar gaat het voor de inspectie om in de zaak-Millecam. Er moeten regels komen voor het ‘alternatieve circuit’. En daarvoor is een uitspraak van de rechter nodig, want nu zijn er geen regels.

Tot 1985 was er de Wet Uitoefening Geneeskunst. Die wet gaf artsen het monopolie op het uitoefenen van geneeskunde. Die wet was ouderwets, vond de Tweede Kamer toen. De Wet Big – Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg – werd ingesteld. Uit een folder van het ministerie van VWS: „De grondgedachte van de Wet Big is dat in beginsel iedereen alle geneeskundige handelingen mag verrichten.” Voormalig inspecteur-generaal Herre Kingma ziet de nieuwe wet als een uitvloeisel van de ‘permissive society’ van de jaren zeventig. „De wet gaat uit van de redelijk denkende mens.” Weer uit de folder: „Mondige patiënten moeten in het reguliere of het alternatieve circuit terecht kunnen bij de hulpverlener van wie zij het meeste heil verwachten.” De eigen keuze van de patiënt is doorslaggevend, vindt het OM. Millecam heeft het zo gewild.

Drie artsen werden wel tuchtrechtelijk vervolgd. Een werd definitief uit zijn beroep gezet, twee anderen tijdelijk. Hoogleraar gezondheidsrecht Hubben van de Rijksuniversiteit Groningen vindt dat uit de uitspraak van de tuchtrechter „een flagrante schending” van de normen blijkt. Er is geknoeid met haar patiëntenkaart, met haar dossier. Een arts bleek al eerder veroordeeld voor een vergelijkbare zaak. Onbegrijpelijk, vindt hij het, dat er tegen deze mensen geen strafzaak komt.

Een patiënt mag behandeling weigeren, zegt Kingma. „Àls ik weer kanker krijg, wil ik óók geen chemo”. Maar de keuzevrijheid van de patiënt is niet het belangrijkste van de wet, zegt hij. „De focus ligt op de verantwoordelijkheid van de arts.” Die moet zeggen: „Ik respecteer uw keuze, maar ik doe niet mee.”

NRC Handelsblad 7 oktober 2006

Naar boven

 

Printversie horoscoop Sylvia Millecam, manifeste lading  

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Werkgroep

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.