Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Archief Actueel II

Rellen in Parijs, donderdag 27 oktober 2005

© Wout Hendrickx

Terug naar archief

Onderstaand de Zonne eclips van 3 oktober 2005 te Parijs.

Voor Amsterdam geld dan overigens een M.C 23.36.11 Leeuw en de Ascendant is dan 28.29.25 Schorpioen.

 

Data per 6 november:

De transiterende Draak loopt conjunct de Zwarte Zon. D.w.z. de gecorrigeerde Draak staat op 13.18 Kreeft en de niet gecorrigeerde staat op 11.58 Kreeft. Voor de (slingerende) positie van de Zwarte Zon nemen we 12.30 Kreeft zodat deze er midden tussen staat.

De transiterende Mars, 15.29 graden Stier, loopt retro vierkant met Neptunus. Mars loopt verder terug naar 11.18 Stier op 22 november, daarna weer direkt.                                           

De rellen in Parijs begonnen op donderdagavond de 27e oktober. Twee jongens die voor de politie vluchten werden geëlektrocuteerd in een transformatiehuisje, heftige rellen volgden.Op die dag zien we Venus een vierkant maken met de Midhemel. Dit is vermoedelijk de trigger, immers Venus is Heer XI, groepen in de samenleving, die geen werk hebben, Venus Heer VI. Een vierkant met de Midhemel is in dit geval te interpreteren als een spanning tussen de genoemde groepen zonder werk en de overheid. Het 10e en het 4e Huis staan tegenover elkaar als de Staat versus de bevolking.

Venus loopt vervolgens conjunct met Pluto, zaterdag 29 oktober,waardoor de vlam in de pan slaat.

Vervolgens zien we Mars verder teruglopen. Op 27 oktober op 18.56 Stier in het 6e Huis. Op 31 oktober op 17.36 Stier het Vierkant met de Zwarte Maan vol makend. In dit geval herken ik de jeugd, Mars Heer V, die wil werken, Mars in VI, vol in conflict, vierkant, met de Staat, Zwarte Maan. Dat het ook gaat uit jeugd uit achterstandswijken blijkt uit het feit dat Mars ook Heer XII is, de "achterbuurten" of randen van de samenleving

Maar stoppen doet het niet, immers Mars loopt verder terug en gaat het vierkant met Neptunus vol maken. Op maandag 7 november is dit aspect vol. Nu doen voor Mars de Huizen V, jeugd, en XII, achterstandswijken mee, mensen die persoonlijke ontplooiing zoeken, eerste Huis! Tezamen met Neptunus, Heer IV, de bevolking, in III, de straten, in Waterman, lijkend op anarchie!! Dat het teken Boogschutter onderschept is is ook duidelijk, er ontbreekt al jaren een visie mbt deze wijken!! En vermoedelijk wordt er ook niet geluisterd want Tweelingen is ook onderschept!

Wat nu met de Draak?? De as Draak Beest staat ook voor het mechanisme Staat versus Volk.

Iets soortgelijks met de as Zwarte Zon Diamant. Het hele volk versus de enkeling.

Dus de Draak conjunct de Zwarte Zon is dan op te vatten als de wurggreep die de Staat het volk oplegt, dwz de massaliteit van de politie die deze rellen moet bestrijden. Het zou mij dan ook niet verwonderen als straks, het is nu 6 november 21.00 uur, het leger wordt ingezet. De Draak en de Zwarte Zon staan in het 8e Huis, wat uiteraard altijd duidt op strijd!! Dat deze jeugd er vol tegenaangaat heeft alles te maken met de Zwarte Zon, immers men is volkomen onbevangen, als in een roes!!

Het conjunct staan van het Beest met de Diamant is ook snel duidelijk. Immers de Diamant is de enkeling die zijn auto of bezit in vlammen ziet opgaan, Beest. Dat deze beide in II staan wijst uiteraard ook naar bezit.

Maar er komt vandaag nog iets bij. Mercurius loopt nu op 6.52 graden Boogschutter dadelijk vierkant Uranus. Heer X, Mercurius, de Staat versus de extreme onrust, Uranus, in de straten van Parijs! De vlam slaat nu finaal in de pan en de rellen bereikten gisteren dan ook al de binnenstad van Parijs. Dat deze rellen enorm zijn blijkt ook nog eens uit het feit dat Uranus in Vissen staat, chaos ten top.

De gecorrigeerde Zwarte Maan doet dan ook nog eens mee, deze loopt vandaag, 6 november, op 25.50 retro en maakt morgen het halfvierkant met de Zon Maan conjunctie vol. Of het de Franse regering dan lukt om met een snelle krachtige inspanning, 45 graden aspect, het tij te keren mag ik hopen. De Zon is Heer IX, visie en Heer II, zekerheden. De Maan is Heer III, de straten en Heer VIII, de strijd. Deze staan beide in X, de verantwoording!! Het grootste probleem in deze Zon Eclips zit daarbij in het 4e Huis, waar de Noordelijke Maansknoop staat. Dit gebied vraagt immers om een herordening, een doorbraak, een sterk plan van aanpak waar Frankrijk en met name de buitensteden van Parijs al jaren tegenaanlopen.

Vervolg dinsdag 8 november.

Inmiddels is de eerste dode gevallen en hebben de Franse authoriteiten een avondklok ingesteld. Het werd inderdaad iets rustiger.

Even iets over Mars, een Mars die in dit geval retro loopt en vrij langzaam, zo'n 20 boogminuten per dag. Al snel werkt deze planeet dan als Pluto. Immers de impact op dit moment in Frankrijk is enorm groot. Wat tevens meespeelt is het gegeven dat Pluto het inconjunct met Mars vol gaat maken, op 20 november. Uiteraard is Mars aan te wijzen aan de "oorlog" die daar 's avonds heerst, Pluto daarintegen geeft duidelijk het onderliggende probleem aan, de wortels van het probleem. Dit zien we goed terug in de positie van Pluto in I, dicht bij zijn eigen verhogingsgraad op 23 graden Boogschutter. Immers, Pluto is Heer XII in I, de "achterbuurt" problemen zijn voor iedereen zichtbaar.

Het vierkant van Pluto naar de Midhemel zou ik in dit verhaal ook nog kunnen meenemen, ook altijd verwijzend naar iets wat er fors inhakt. In Parijs is deze uitgaand. Maar voor Nederland loopt deze zo'n beetje de komende dagen vol. Pluto bereikt 23.36 graden Boogschutter exact vierkant het MC op zondag 27 november. De as Mc IC is Maagd Vissen: gezondheidszorg versus de gehele bevolking. De eerste verzekeraars hebben inmiddels de premies bekend gemaakt, maar de exacte belastingtechnische aspecten worden pas later duidelijk. Dat dit er voor tal van mensen in zal hakken hoef ik verder niet uit te leggen.

Beperken we ons tot transits vanaf Mars, deze doet immers mee wegens zijn lage snelheid op dit moment dan het voorlopige lijstje:

Maandag 7 nov Gecorrigeerde Zwarte Maan 45 Zon / Maan conjunctie: avondklok

Woensdag 9 nov Zwarte Maan sextiel Mercurius / Overheid, Zwarte Maan in gesprek met doelgroepen? Mercurius in XI. Overheid neemt meer verantwoordelijkheid, Mercurius Heer X

Vrijdag 11 nov Mars retro sextiel Draak, beschermend sextiel valt weg, of men pakt veel jeugd op of de lol voor hun gaat eraf. Ik denk dat dit een omslagmoment kan zijn.

Maandag 14 nov Zwarte Maan en gecorrigeerde Zwarte Maan beide driehoek Pluto. Wellicht heeft de overheid nu eindelijk een goed zicht op de wortels van het probleem, waar de probleemjongeren zitten. Het lijkt mij op opruimen van de raddraaiers.

Dinsdag 16 nov Mars sextiel Zwarte Maan, wederom de jeugd en de overheid, angel eruit??

Zondag 20 nov Pluto inconjunct Mars De spanning van dit slepende conflict is nu over

Nadien geplaatste opmerking. Inderdaad is het nu een stuk rustiger in Frankrijk. Een socioloog sprak al over een nieuw fenomeen, men luistert eens naar rellen!

Donderdag 24 nov Zwarte Maan vierkant Mars, opgeruimd staat netjes??

Of we zouden nu verder vooruit moeten kijken, waneer Mars direkt gaat lopen en wederom het vierkant met Neptunus maakt, medio januari 2006. We zien wel.

Terug naar archief

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.

llll