Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Condoleezza Rice

14 november 1954 Birmingham USA 11.30 CST

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 18.13 Schorpioen

 

Voor het laatst bijgewerkt 14 februari 2007

 

Horoscoop Condoleezza Rice, Minister van Buitenlandse zaken van de U.S.A.

Horoscoop Condoleezza Rice, Jpg

 

Naar boven

Manifeste lading Condoleezza Rice

Manifeste lading Condoleezza Rice

Naar boven

 

 

 

Tekstfragment uit het astrologieboek "Jouw Spirituele Kant" door Wout Hendrickx

We zien dus de thema’s; studie dan wel buitenland, 9e Huis, eigen uitzonderlijke carrière, Zwarte Maan progressief in het 10e Huis, en een topfunctie vanuit het eigen centrum willen bekleden, Zon; tezamen met de as van de dienstbaarheid, VI – XII, verschijnen. Dit is precies wat mevrouw Condoleezza Rice haar hele leven heeft gedaan!

Enkele passages van de website van http://www.whitehouse.gov/nsc/ricebio.html laten dit zien.

As professor of political science, Dr. Rice has been on the Stanford faculty since 1981 and has won two of the highest teaching honors -- the 1984 Walter J. Gores Award for Excellence in Teaching and the 1993 School of Humanities and Sciences Dean's Award for Distinguished Teaching.

In June 1999, she completed a six year tenure as Stanford University 's Provost, during which she was the institution's chief budget and academic officer. As Provost she was responsible for a $1.5 billion annual budget and the academic program involving 1,400 faculty members and 14,000 students.

From 1989 through March 1991, the period of German reunification and the final days of the Soviet Union, she served in the Bush Administration as Director, and then Senior Director, of Soviet and East European Affairs in the National Security Council, and a Special Assistant to the President for National Security Affairs. In 1986, while an international affairs fellow of the Council on Foreign Relations, she served as Special Assistant to the Director of the Joint Chiefs of Staff. In 1997, she served on the Federal Advisory Committee on Gender -- Integrated Training in the Military.

Dr. Condoleezza Rice became the Assistant to the President for National Security Affairs, commonly referred to as the National Security Advisor, on January 22, 2001.

Vanaf begin 2000 zien we dan bij haar mooie progressies verschijnen:

Januari: Prog. Mars ( in Vissen wijzend naar XII) Heer X driehoek Zwarte Maan, vermoedelijk had Bush toen al een oogje op haar. (Zwarte Maan is Heer XII)

April: Zon, in XII (is Heer XII) conjunct Noordelijke Maansknoop, een persoonlijke doorbraak in het grote wereldtoneel, Noordknoop in XII. ( Zwarte Maan is Heer XII)

September: Mars Heer X driehoek Maan, Heer I en VI!! Een ander persoonlijk optreden dankzij een andere baan. (Maan staat in VI, Priapus is Heer VI)

December: Mercurius Heer VIII anderhalfvierkant Pluto, Heer X!!!! Duidelijk wijzend naar veiligheidsbelangen.

In 2001 loopt Mercurius, Heer VIII conjunct de Diamant, een mening vormend over dreigingen, VIII op mondiaal niveau, Diamant in XII. ( Wederom Zwarte Maan Heer XII)

Door deze aspecten zien we dat de as Zwarte Maan Priapus steeds meer benadrukt wordt in haar horoscoop. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij deze uitzonderlijke betrekking bekleed, Zwarte Maan progressief in X, waarbij ze zo ongeveer bij George Bush in het Witte Huis woont, Priapus progressief in IV. Deze as, en met name de Zwarte Maan in IX, zagen we al benadrukt in haar korte biografie, haar werkzame leven aan de universiteit. Net zoals de horoscoop van Ferdinand de Lesseps is deze horoscoop dan ook een schoolvoorbeeld voor de Zwarte Lichten astrologie. Wegens plaatsgebrek kan ik hier verder helaas niet op ingaan.

Met deze korte uitwijding heb ik ook getracht om te laten zien dat een horoscoop nooit enkel via de Zwarte Lichten geïnterpreteerd kan worden. De Manifeste Lading moet gekend zijn tezamen met de progressies van de planeten om uitsluitsel te kunnen geven over een horoscoop!

Overigens zou het mij niets verwonderen als ze zich beschikbaar stelt voor de Republikeinen met de komende verkiezingen. Wel zijn er dat jaar weinig progressies. De transiterende Neptunus maakt een vierkant, Uranus een driehoek en Saturnus een sextiel naar de Midhemel. Of dit sterk genoeg is betwijfel ik.

Naar boven

 

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Link naar tekst uit Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Condoleezza_Rice

Andere linken:

http://www.state.gov/secretary/

http://www.rice2008.com/

 

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Condoleezza Rice (Birmingham, Alabama, 14 november 1954) is minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten van Amerika. Zij is na Madeleine Albright de eerste vrouw en na Colin Powell de eerste Afro-Amerikaanse die deze positie bekleedt.

Rice was de Nationale Veiligheidsadviseur van George W. Bush gedurende zijn eerste termijn als president van de Verenigde Staten. Daarvoor was ze een professor in de politieke wetenschappen en van 1993 tot 1999 de rector magnificus van de Stanford-universiteit.

In augustus 2004 en opnieuw in augustus 2005, bestempelde Forbes magazine Rice als de meest invloedrijke vrouw ter wereld (in 2006 werd ze tweede, na Angela Merkel).

Inhoud

1 Biografie

1.1 Studie en stage

1.2 Academische loopbaan

1.3 Regeringsposities

2 Persoonlijke informatie

Biografie

Studie en stage

Toen Rice 19 jaar oud was, in 1974, studeerde ze af voor haar B.A. in politieke wetenschappen, cum laude en Phi Beta Kappa, aan de Universiteit van Denver. Bij de aanvang van haar bachelorstudie wilde ze nog pianiste worden. Zij veranderde van plan na het volgen van een cursus over internationale politiek, gegeven door Josef Korbel, de vader van Madeleine Albright.

In 1975 behaalde Rice haar masters aan de Universiteit van Notre Dame. In 1977, tijdens het presidentschap van Jimmy Carter, was Rice een 'intern' (stagiaire) op het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken. In 1981 behaalde zij een Ph.D. van de Graduate School of International Studies aan de Universiteit van Denver.

Academische loopbaan

Vanaf 1981 was Rice fulltime professor in de politieke wetenschappen aan de vermaarde Stanford-universiteit, waar zij twee prijzen won voor uitmuntendheid in het lesgeven. Als wetenschapper concentreerde Rice zich op het gebied van de voormalige Sovjet-Unie. Zij spreekt Engels, Russisch, Frans en Spaans. In 1993 werd zij als eerste vrouw en als eerste Afrikaanse Amerikaan benoemd tot rector magnificus van de Stanford-universiteit. Tijdens haar functies in de regeringen van beide presidenten Bush en ook tijdens de eerste verkiezingscamapagne van George W. Bush had zij verlof van haar vaste positie aan Stanford.

Regeringsposities

Van 1989 tot maart 1991, gedurende de periode van de val van de Berlijnse Muur en de laatste dagen van de Sovjet-Unie, was Condoleezza Rice directeur en later hoofddirecteur van Sovjet- en Oost-Europese zaken in de Nationale Veiligheidsraad en een speciale assistent van president George H.W. Bush voor nationale veiligheidszaken. In deze posities hielp Rice de strategie van Bush en de minister van buitenlandse zaken James Baker vorm te geven, waarin zij de Duitse hereniging steunden. George H.W. Bush was zo onder de indruk van haar, dat hij haar introduceerde bij de Sovjetleider Michail Gorbatsjov als degene "die mij alles vertelde wat ik weet over de Sovjet-Unie."[1]

Van 2001 tot 2004, tijdens de eerste termijn van president George W. Bush, was Condoleezza Rice Nationaal Veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten van Amerika. Zij was de eerste vrouw op deze functie, waarin zij zich liet gelden als centrale raadgever van de president in zowel defensie als buitenlands beleid. Zij zou aan de wieg hebben gestaan van het concept van de preventieve oorlog, een onderliggende gedachte bij de Golfoorlog van 2003.

Rices kandidaatschap voor minister van buitenlandse zaken werd op 16 november 2004 bekendgemaakt door president George W. Bush en is op 26 januari 2005 goedgekeurd door de Amerikaanse Senaat. Voor haar stemden 85 senatoren en tegen 13. Nog dezelfde dag werd ze aangesteld als 66e minister van buitenlandse zaken. Bij aanvang van haar nieuwe taak maakte zij een reis naar Europa en het Midden-Oosten en in maart 2005 bracht zij een kort bezoek aan Afghanistan.

Persoonlijke informatie

Rice is een zeer bedreven pianiste. In april 2002 maakte zij in de Constitution Hall gebruik van haar muziektalenten bij het begeleiden van de cellist Yo-Yo Ma in de Vioolsonata in D klein van Johannes Brahms.[2]

Condoleezza Rice behoort tot de presbyteriaanse kerk.

Rice is ongehuwd.

Naar boven

 

 

Printversie:

printversie Condoleezza Rice

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Werkgroep

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.