Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Herman Brood

5 november 1946 Zwolle 20.00 MET

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 10.46 Boogschutter, direct

 

Voor het laatst bijgewerkt 11 maart 2007

Horoscoop gegevens Herman Brood

 

Horoscoop Herman Brood

 

Horoscoop gegevens uit het boek "Broodje Gezond" geschreven door Bart Chabot, verteld door zijn moeder.

Op blz. 421 zegt ze tegen Bart Chabot:" Maar ze kwam (de vroedvrouw 's avonds) en om acht uur was

Herman er.

"Het was een lief kindje. Herman noemde we hem".

 

Naar boven

Manifeste lading horoscoop Herman Brood:

Manifeste lading horoscoop Herman Brood

Naar boven

 

Herman Brood wordt beschreven in het hoofdstuk over de Zwarte Zon in "Jouw Spirituele Kant".

Opvallend bij Herman is uiteraard de Zwarte Zon conjunct de Ascendant. Dit verduidelijkt de Zwarte Lichten Astrologie enorm. Hij was nu eenmaal iemand die totaal niet te conditioneren was en ging als een chaoot door het leven. Een typische ennea 4! Daarbij uiteraard Neptunus vierkant de Zwarte Zon, een extra accent leggend. Wel is opvallend dat Neptunus op de verhogingsgraad van de Diamant staat, vele mensen zijn met muziek bezig, Neptunus conjunct cusp V, maar slechts een enkeling, verhoogd op de Diamant, bereikt de top, Neptunus Heer X!!

Enfin, voor mij persoonlijk, ik vond Herman altijd erg vermakelijk, heb hem vele malen zien optreden en ik heb hem ook een keer mogen contracteren voor een optreden in het roemruchte Zopo te Horst destijds.

Uiteraard is ook opvallend dat Brood de Draak in IV heeft, tja, wie zich de moeite neemt om de buitengewoon vermakelijke biografie van Bart Chabot te lezen, Broodje Gezond, snapt dit precies. Herman was eenvoudig een spilfiguur in dé situatie waar niemand omheen kon.

 

Naar boven

 

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Naar boven

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands muzikant, artiest, kunstschilder, acteur en mediapersoonlijkheid. Hij was de Nederlandse belichaming van het zogenoemde seks, drugs en rock-'n-roll.

Inhoud:

1 Levensbeschrijving

2 Citaten

3 Tentoonstelling

4 Films

5 Trivia

6 Discografie

6.1 Albums

6.2 Hitoverzicht

7 Externe link

Levensbeschrijving

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen; het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en richtte daar The Moan op. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg wel eens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte, werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode, waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs. Ook zou hij enige tijd in Jordanië hebben gewerkt, in een kopermijn en als pornoacteur.

In 1974 deed hij mee aan een Cuby and the Blizzards reünie voor het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. Hij speelde korte tijd in de Noord-Hollandse formatie Stud en nam een album op met onder andere Jan Akkerman onder de naam Flash & Dance Band. Vervolgens trad hij toe tot de band Vitesse, na het debuutalbum in 1975 verliet hij die weer.

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd waren heropgericht, toen hij in café 't Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk geheten, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.

Brood verliet Cuby and the Blizzards en begon zijn eigen formatie: Herman Brood & His Wild Romance (zie ook: Wild Romance). In 1977 kwam het album Street uit dat enthousiast werd ontvangen. In 1978 volgde Shpritsz. De single Saturday Night werd een grote hit. Duitsland en Frankrijk raakten geïnteresseerd. Brood werkte in 1979 mee aan de film Cha Cha van Herbert Curiël en trad in de film in het huwelijk met punkoperazangeres Nina Hagen. In hetzelfde jaar vertrok hij naar de Verenigde Staten. Maar een Amerikaanse tournee werd geen succes en het in de VS geproduceerde album Go Nutz (1980) werd zowel daar als in Nederland afgekraakt. Hierop viel Wild Romance uit elkaar en zakte de carrière van Brood in.

In 1985 trad hij in het huwelijk met Xandra Jansen, samen hadden ze twee kinderen, Lola (1985) en Holly (1994) en een aangenomen dochter Brenda (1979).

In de jaren daarna waaierde zijn carrière uit. Brood acteerde in een toneelstuk en een speelfilm, maar vooral in zijn eigen leven. Ook werd hij steeds actiever als schilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van Cobra. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening brood vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Ondanks het kleurgebruik hebben de schilderijen een wat trieste uitstraling. Brood bleef daarnaast actief in de muziek, maar zijn albums uit deze periode haalden niet meer het niveau van Shpritsz. Beroemd werd hij met zijn openlijke uitspraken in de pers over seks en drugsgebruik. Hij genoot van alle aandacht en werd de bekendste harddrugsgebruiker in Nederland; de nationale knuffeljunk.

Door het gebruik van alle genotsmiddelen was tegen 2001 zijn lichaam geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Toen het leek alsof hij nog maar een paar maanden te leven had, nam Brood zelf het heft in handen en pleegde zelfmoord. Op 11 juli 2001 sprong hij van het Amsterdamse Hilton-hotel. In de periode kort na zijn dood ontstond een levendige handel in schilderijen en zeefdrukken van Brood, waarbij ook vervalsingen opdoken.

Citaten

En nu verloten we een stukje uit de neus van het idool... (1976/1977)

Ik verzamel geen geld, ik verzamel mooie momenten.

Ik hou niet van openingen, mits goed geschoren.

Niets is zo bourgeois als de angst om burgerlijk te zijn.

Naar boven

Tentoonstelling

Na Broods overlijden was in 2002 in het Cobra-museum in Amstelveen een eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien, met daarnaast foto's, gemaakt door zijn vriend, de fotograaf Anton Corbijn. Eerder was het werk van Brood museaal nooit erkend. Er waren echter wel veel liefhebbers en zijn schilderwerk werd goed verkocht.

In december 2005 werd in Wageningen een Herman Brood-museum geopend. Het musem, dat gratis toegankelijk is, beschikt over de grootste collectie originele schilderijen, zeefdrukken & tekeningen. Daarnaast zijn er altijd wat beschilderde sculpturen/objecten, een zeer uitgebreide collectie (zeldzame) LP's & Single's, de originele botsauto van Herman en een aantal persoonlijke bezittingen van Brood zelf te bezichtigen.

Op 5 november 2006 wordt er in de rock art galerie in Hoek van Holland een expositie geopend over Herman Brood onder de titel "Brood's leven". Hier is een gecombineerd overzicht te zien van Herman Brood zijn muziek en zijn kunst.

Van 5 november 2006 tot 28 januari 2007 is het volledige atelier overgeplaatst naar het Groninger Museum om daar, ter ere van de film Wild Romance die tevens in Groningen in première gegaan is, tentoongesteld te worden. De tentoonstelling, genaamd "Cha Cha. Fenomeen Herman Brood", concentreert zich rond het atelier van de kunstenaar, de plek waar Brood veel van zijn schilderijen maakte, muziek componeerde, teksten schreef, vaak sliep en zijn onconventionele levenswijze vrij spel had. Het atelier is sinds de dood van Brood vrijwel onaangeroerd gebleven. Behalve het atelier zal een kleine selectie schilderijen en tekeningen te zien zijn die een beeld geven van zijn beeldende kunstenaarschap.

Films

Cha Cha (1979)

Total Love (2000) (Cult Movie uit Israël)

Rock 'N Roll Junkie (2001) (Docu)

Wild Romance (2006-11-05) (Periode uit Herman Brood's leven.)

Trivia

Bart Chabot schreef een vierdelige Brood-biografie.

In Zwolle is een fietsroute over Herman Brood.

In Zwolle staat een standbeeld van Herman Brood bij poppodium Hedon.

 

Naar boven

Printversie Herman Brood, manifeste lading:

Printversie Herman Brood, manifeste lading

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Werkgroep

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.