Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Joop den Uyl

9 augustus 1919 Hilversum 02.30 AMZ

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 25.53 Schorpioen, retrograde

 

 

Voor het laatst bijgewerkt 17 maart 2007

 

Horoscoop Joop den Uyl

 

 

Manifeste lading horoscoop Joop den Uyl

Manifeste lading horoscoop Joop den Uyl

 

 

 

 

Joop den Uyl

Bij hem valt de Maan, Heer I, direct op. In de manifeste lading maakt deze enkel aspecten met de Zwarte Lichten.

Ook is Pluto opvallend, in XII, het Huis van het socialisme, strak driehoek de Midhemel - Vissen! Hij was dan ook duidelijk een machtpoliticus te noemen die het meestal fors aan de stok had met van Agt.

Een uitspraak van hem die de as Draak - Beest / 3e - 9e Huis / benadrukt was: "Iedereen een auto".

Toen hij uiteindelijk zijn felbegeerde kabinet had viel dit door het gedraak van hem al vrij snel.

Naar boven

 

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Link naar tekst uit Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Joop_den_Uyl

 

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Joop den Uyl

Johannes Marten den Uijl

Geboren 9 augustus 1919

Overleden 24 december 1987

Functie

Partij PvdA

Politieke loopbaan

1956-1963 Lid Tweede Kamer

1962-1965 Wethouder in Amsterdam

1965-1966 Minister van EZ

1967-1973 Lid Tweede Kamer

1973-1977 Minister-president

1977-1981 Lid Tweede Kamer

1981-1982 Minister van SZW

1982-1987 Lid Tweede Kamer

Parlement & Politiek - biografie

Johannes Marten (Joop) den Uyl (zijn naam luidde officieel 'Den Uijl', maar hij gebruikte altijd de spelling 'Den Uyl') (Hilversum, 9 augustus 1919 – Amsterdam, 24 december 1987) was een Nederlands politicus en leider van de Partij van de Arbeid (PvdA) van 1967-1986. Hij wordt in het algemeen gekarakteriseerd als idealistisch en bevlogen, maar ook eerder polariserend dan samenbindend.

Den Uyl had als leider ('Ome Joop') een grote aanhang. Zoals voor elk politicus van formaat was er naast waardering ook ontevredenheid over zijn beleid, zoals bijvoorbeeld over de opgelopen staatsschuld (hoewel deze ook onder volgende kabinetten opliep). Hij is mogelijk de belangrijkste representant van het idee van de maakbare samenleving.

Inhoud

1 Jeugd en studie

2 Carriere

3 Politiek

4 Kabinet Den Uyl

4.1 Val van het kabinet

5 Terug in de oppositie

6 Vechtkabinet

7 Nogmaals oppositie

7.1 Opvolging

8 Persoonlijk

8.1 Eredoctoraat

8.2 Tumor

Jeugd en studie

Den Uyl werd geboren in een gereformeerd gezin. Zijn vader Johannes den Uyl was winkelier en mandenmaker en overleed toen Den Uyl 10 jaar was. Den Uyl bezocht het Christelijk Lyceum in Hilversum van 1931-1936, waarna hij economie studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1942 behaalde hij zijn doctoraalexamen.

Carriere

Tot 1945 was hij ambtenaar bij het "Rijksbureau Prijsvorming chemische producten" van het ministerie van Economische Zaken. In die periode kwam hij in contact met de illegale Parool-groep. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij journalist bij Het Parool en Vrij Nederland. Vanaf januari 1949 tot 1963 was hij directeur van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA.

Politiek

In 1953 werd Den Uyl lid van de gemeenteraad van de gemeente Amsterdam. Dit zou hij blijven tot 1965.

In 1956 werd hij tevens lid van de Tweede Kamer (tot 1963).

Na een periode als wethouder voor Economische Zaken van de gemeente Amsterdam (1963-1965) werd hij korte tijd minister van Economische Zaken in het kabinet Cals-Vondeling (1965-1966). In deze functie besloot hij tot sluiting van de kolenmijnen in Limburg.

Van 1967-1973 was hij fractieleider van de PvdA in de Tweede Kamer.

Kabinet Den Uyl

Van 1973-1977 was Den Uyl minister-president van het Kabinet-Den Uyl. In deze periode werd hij geconfronteerd met een olieboycot door Arabische olieproducerende landen als gevolg van het Nederlandse standpunt in de Jom Kippoeroorlog. Met de oliecrisis werd voor het eerst duidelijk dat de economische groei die Nederland kende vanaf eind jaren '50 niet oneindig was. De eerste barsten in de maakbare samenleving werden zichtbaar. Den Uyl meende: "Het wordt nooit meer zoals het geweest is." Het kabinet besloot tot distributie van benzine en stelde een autoloze zondag in.

Ook tijdens deze kabinetsperiode werd Den Uyl geconfronteerd met de Lockheed-affaire.

Verder werden in deze jaren onderhandelingen gevoerd met een Surinaamse delegatie over onafhankelijkheid van dat land. Deze werd op 25 november 1975 een feit en leidde tot een grote stroom immigranten uit dat land. Den Uyl, Jan Pronk en Wilhelm Friedrich de Gaay Fortman speelden in die onderhandelingen een cruciale rol.

Val van het kabinet

In 1977 viel het kabinet, mede doordat de verhouding tussen Den Uyl en minister van Justitie Dries van Agt volledig verstoord was geraakt. Ook de houding van de PvdA-fractie jegens Van Agt ten tijde van de zaak-Menten zou een rol gespeeld hebben.

De PvdA ging de verkiezingen in onder de leus "Kies de minister-president" (staatsrechtelijk gezien een onjuiste formulering). Die verkiezingen werden overschaduwd door de treinkaping bij De Punt. De PvdA won 10 zetels, ten koste van de kleine linkse partijen, en had met 53 zetels de grootste fractie ooit. Een tweede kabinet Den Uyl lag dus in de lijn der verwachting. Aangezien een coalitie met de VVD echter vooraf al uitgesloten was, zou voor een nieuwe Regering dus toch weer samengewerkt moeten worden met het CDA. Na 208 dagen van moeizame onderhandelingen mislukte de formatie met deze partij echter. Van Agt ging vervolgens met Hans Wiegel van de VVD in zee. Den Uyl heeft de houding van Van Agt nooit kunnen verkroppen, de verhouding tussen Den Uyl en Van Agt zou altijd verstoord blijven.

Terug in de oppositie

Onder Den Uyls leiding voerde de PvdA oppositie van 1977 tot 1981. Bij de daarop volgende verkiezingen verloor de PvdA 9 zetels, het CDA 1 en de VVD 2. Grote winnaar van de verkiezingen was D'66 onder Jan Terlouw, die van 6 naar 17 zetels ging

Vechtkabinet

D'66 en PvdA gingen de onderhandelingen in met het CDA - voor beide was de VVD uitgesloten. Na een moeizame formatie volgde een weinig succesvol kabinet met Dries van Agt als premier. Den Uyl werd vice-premier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit kabinet Van Agt II bestaande uit PvdA, CDA en D'66 hield maar 8 maanden stand en stond bekend als het 'vechtkabinet'. De relatie tussen met name Van Agt en Den Uyl was zo gespannen, dat het kabinet al van meet af aan gedoemd was te mislukken.

Nogmaals oppositie

In 1982 werd vervolgens een kabinet van CDA en VVD geformeerd. Den Uyl werd opnieuw fractieleider van de PvdA en zou dat blijven tot 1986.

Opvolging

Inmiddels was de strijd rond zijn opvolging losgebarsten. Deze werd tenslotte gewonnen door oud-vakbondsleider Wim Kok.

Persoonlijk

Den Uyl was gehuwd met Liesbeth den Uyl. Ze hadden 3 zonen en 4 dochters. Hun dochter Saskia Noorman-den Uyl is fractielid van de PvdA in de Tweede Kamer, hun zoon Xander den Uyl is bondsecretaris van de ABVAKABO.

Eredoctoraat

In 1985 ontving Den Uyl van zijn Alma Mater, de Universiteit van Amsterdam, een eredoctoraat. Tot die tijd werd Den Uyl wel aangeduid met "de doctorandus uit Buitenveldert".

Tumor

Joop den Uyl overleed in 1987 op 68-jarige leeftijd aan een hersentumor.

Voorganger:

J.E. Andriessen Minister van Economische Zaken

1965-1966 Opvolger:

J.A. Bakker

Voorganger:

B.W. Biesheuvel Minister-president

1973-1977 Opvolger:

A.A.M. van Agt

Voorganger:

B.W. Biesheuvel Minister van Algemene Zaken

1973-1977 Opvolger:

A.A.M. van Agt

Voorganger:

W. Albeda Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

1981-1982 Opvolger:

L. de Graaf

Voorganger:

A.P.J.M.M. van der Stee Minister voor Nederlands-Antilliaanse Zaken

1981-1982 Opvolger:

J. de Koning

 

 

Naar boven

 

 

 

Printversie, horoscoop Joop den Uyl, manifeste lading

Printversie, horoscoop Joop den Uyl, manifeste lading

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.