Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

Horoscoop van Prinses Máxima Zorreguietta

17 mei 1971 Buenos Aires 20.05 BZT

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is ongeveer 10.50 Weegschaal, direct gaand.

 

Voor het laatst bijgewerkt 31 maart 2007
Radix met progressies trouwen Radix met transits trouwen Lijst transits en progressies

 

Horoscoop Prinses Máxima Zorreguietta

Horoscoop Prinses Máxima Zorreguietta, Jpg

Bij Máxima zien we de gecorrigeerde Zwarte Maan op de verhogingsgraad van de Diamant staan en de Zwarte Maan op de verhogingsgraad van Venus. Willem heeft wel een goede neus!!

 

Horoscoop Máxima Zorreguieta, manifeste lading

Horoscoop Máxima Zorreguieta, manifeste lading

Naar boven

Aspectentrap Máxima. Niet alle aspecten konden duidelijk worden ingetekend.

Aspectentrap Máxima

Naar boven

Máxima progressies huwelijk. Merk op, Uranus is dat jaar directgaand.

Maxima radix en progressies

Naar boven

Jawoord Maxima

Van: https://videotheek.surfnet.nl/asset-view/1605/

binnenkomst burgemeester Cohen; - 10:15:54 binnenkomst Willem-Alexander en Maxima; 10:17:54 VERKLARING van burgemeester Cohen, die aan de buitenlandse gasten uitlegt dat "yes" en "si" in het Nederlands wordt uitgesproken als "ja". Hij haalt de tekst van een bekend televisiespotje aan door tegen Maxima te zeggen dat zij zich als een slimme meid op haar toekomst voorbereidt. - 10:26:55 het bruidspaar geeft elkaar het jawoord; Maxima pinkt een traantje weg; - 10:31:17 het bruidspaar tekent de huwelijksakte nadat de schrijftafel naar hen wordt toegeschoven; prins Bernhard kijkt zichtbaar geroerd; - 10:32:56 koningin Beatrix en prins Constantijn tekenen als getuigen, waarbij Constantijn als grap even dreigt niet te tekenen; - de getuigen Marcela Cerruti en F. Houben tekenen de trouwakte; - de getuigen Martin Zorreguieta en Mark ter Haar tekenen de trouwakte en wijzen daarbij tegelijkertijd naar het lachende bruidspaar; - Cohen overhandigt dichtbundel als cadeau namens gemeente Amsterdam; - 10:40:05 het bruidspaar

 

Maxima radix en transits

Naar boven

Progressies huwelijk.

Maxima radix progressies en transits overzicht

Naar boven

Eigen tekst o.a. progressies. Op deze pagina berust ons copyright, klik hier

Onderstaande tekst is uit:

"Correctie’s voor Ephemeriden van de Gecorrigeerde en niet Gecorrigeerde Zwarte Maan. Enkele voorbeeld horoscopen, door Wout Hendrickx. Geschreven in 2004. Zie artikel 4, klik hier

Opmerking december 2006 , betreffende "Jouw Spirituele Kant". De kwestie blijft voor mij nog steeds onduidelijk of ze Boogschutter of Steenbok Ascendant heeft. Dingen spreken elkaar tegen. Eén ding is me wel duidelijk, haar Ascendant is zonder meer verhoogd op de graad van de Noordelijke Maansknoop. Máxima moest immers een totaal ander persoonlijk optreden uit de hoge hoed toveren, iets wat er, denk ik in vele ogen, uitermate goed gelukt is.

De bovenstaande afgebeelde horoscoop geeft een Steenbok Ascendant waar ik het niet mee eens ben. Dit temeer daar op haar trouwdag met Willem, 02.02.2002 10.32 uur de handtekening, te Amsterdam, haar secundaire Priapus, Heer VIII uitgaand driehoek haar Neptunus loopt. ( Je mag per slot van rekening pas naar bed, VIII, met elkaar, als je getrouwd bent) Ikzelf denk dat ze nog net Boogschutter Ascendant heeft, ze heeft per slot van rekening een mooie bolle toet.

Nemen we Boogschutter Ascendant dan hebben we Heren I sextiel Zwarte Maan, nemen we Steenbok Ascendant Dan hebben we Heer I Zwarte Maan sextiel Jupiter en Neptunus. Voor haar is beide herkenbaar. Ik denk dat we de Zon en de beide Zwarte Manen maar de Bijheren van I noemen. Zie ook George Bode “Het beroep in de horoscoop” blz 38, Pluto en verder.

Op het eerste oog lijkt het wel of beide Zwarte Manen de dominante in Maxima haar horoscoop zijn. Zwarte Maan conjunct Pluto, Pluto verhoogd op Venus. (de koppelgenoot Mars is verhoogd op Neptunus ). En de gecorrigeerde Zwarte Maan verhoogd op de Zwarte Zon graad conjunct Uranus in dezelfde verhogingsgraad. Beide staan in X als Mundaan Heer en de Zwarte Maan met Pluto staan vierkant haar Ascendant, al dan niet Steenbok, wat beide het cyclische positie verband I in X oplevert.

Haar gecorrigeerde Zwarte Maan staat 90 graden haar Diamant, factor in I. Opmerkelijk is dat de gecorrigeerde Zwarte Maan net zoals bij Beatrix het vierkant aspect niet vol maakt, deze blijft steken, zoals we al zagen op 11.08 graden Weegschaal, op haar 7e jaar. Verder maakt de gecorrigeerde Zwarte Maan een vierkant op Persephone, factor in I. Alles tezamen zijn de Huizen I en X sterk in elkaar verweven zoniet gesmeed.

In de Gelukspunt horoscoop liggen al deze factoren conjunct haar Ascendant wat ik erg uitzonderlijk vind!

Maar ook de conjunctie Zon, Bijheer I , Vulkanus met Saturnus, de laatste verhoogd op een Uranus graad in het 6e Huis driehoek Zwarte Maan en Pluto in X, is erg sterk. Eerder nog naar de beroeps uitoefening, Heer II en Heer X conjunct in VI tezamen met Saturnus en allen in Stier hetgeen het Aarde element flink versterkt. Een eventuele professie zou ik dan eventueel zoeken in het Wereld Natuurfonds zoals Bernhard deed.

Er zijn in Maxima’s horoscoop momenteel (2004) twee tegelijk lopende processen die met de Zwarte Lichten te maken hebben. Processen die als het ware in elkaar “gevlochten” zijn.

De eerste is een secundaire progressie in haar radix, de tweede is een transit. Beiden tussen Zwarte Maan en Maansknopenkruis.

De secundair retrograde lopende gecorrigeerde Zwarte Maan, als Bijheer I gaat beginnen aan het 135 graden aspect op de Noordelijke Maansknoop in het derde Huis. Waar het Maansknopenkruis eerst latent was, komt deze nu in de manifeste lading!

Overigens is op 30 april 2007, Koninginnendag nota bene, hoe kon ze het weten, haar 2e Nieuwe Maan, 1 graad Kreeft, op een verhogingsgraad van de Zuidelijke Maansknoop waardoor de Noordknoop ook een 135 graden aspect, ietwat ruime orb, ontvangt. Beide progressies bekrachtigen haar Maansknopenkruis in hoge mate!

Nu de transit. Zoals 11 september 2001 Twin Towers en 11 maart 2004 Madrid ons toonden dat een tijdsbeeld zich wijzigt met dit soort mundane aspecten, aspecten tussen de Zwarte Maan en de Knopen – as, zo wijzigt zich een en ander voor Maxima ook. Zie ook Pim Fortuyn blz 229 en de hartslag van de historie blz 277 in George Bode “Progressies”. Zowel bij hem als bij haar een tegelijk lopen van processen over de Zwarte Maan en Maansknopenkruis op mundaan en radix gebeuren.

Mundaan gezien was er 11 maart 2004 het aspect [ Zwarte Maan 13.51 graden in Tweeling 30 graden Noordknoop 13.59 graden in Stier].

Dat dit aspect bij haar extra persoonlijk is, is om de vijf volgende redenen.

I De transiterende Noordknoop maakt een 120 graden aspect op haar Diamant, als zijnde factor in het eerste Huis.

II De transiterende Zwarte Maan werpt een 150 graden aspect hierop en beiden werpen ze dezelfde aspecten op Persephone, factor in het eerste Huis conjunct Diamant. Dat ik een 150 graden aspect meeneem heeft als reden dat Persephone tevens Heer VI is en Zwarte Maan dispositor van Steenbok is, hetgeen dit aspect bekrachtigt.

Terzijde kunnen we zeggen dat Persephone Heer XI in I is. Een typische stand om door het publiek, XI, gezien te worden als een Persoon, I, een Koninklijk Persoon in dit geval, uitgaand conjunct Diamant.

III Ten derde werpt de transiterende Zwarte Maan een driehoek op haar eigen gecorrigeerde Zwarte Maan in X.

IV De transiterende Knoop een 150 graden aspect op dezelfde gecorrigeerde Zwarte Maan. Dit laatste is overigens, ondanks het inconjunct erg sterk. Pluto, Heer V in X en Heer X, Mercurius in V, een Koninklijke receptie zou ik zo zeggen, wat een en ander sterk bekrachtigt.

V Zowel de transiterende Noordknoop en de Zwarte Maan werpen met een ruime orb aspecten op haar radix Noordknoop.

Naar boven

Het aspect secundaire gecorrigeerde Zwarte Maan retrograde 135 graden op haar Noordknoop is eigenlijk een aspect op haar hele Knopenkruis want dit valt ook op het Beest, de Draak en de Zuidknoop. Nemen we dit serieus als “Bijheer” dan is dit een zeer interessante progressie.

Op haar Noordknoop zal deze de meeste vorm geven want het is een uitgaand toenemend 135 graden aspect op de Noordknoop, orb net iets meer dan 1 graad. (In dit geval noem ik het uitgaand omdat de snellere factor, de gecorrigeerde Zwarte Maan, wegloopt van de trage factor, de Noordknoop. In de astrologie is dit tot op heden niet voldoende geclassificeerd) Er zal in haar omgeving, 3e Huis , wel het een en ander veranderen. De sfeer in dit huis is Waterman, dus een publiekelijke omgeving. Maar ook haar publieke optreden, Beest in XI zal om aandacht vragen, gecorrigeerde Zwarte Maan retro 45 graden uitgaand toenemend. Nu is de plaats van het Beest er altijd een dat men het gevoel heeft “in je blootje voor de menigte te staan” in welk huis het Beest dan ook staat.

In Limburg bezigt men wel eens de uitdrukking: “ We kloëte wieër ”. ( Wij rommelen verder, vrij vertaald) D.w.z. dat we het wel allemaal aanzien doordat we er toch geen grip op hebben. Temeer nog in dit geval daar het Beest in Schorpioen staat, de zenuwen gieren door je keel. Maar zo ook het ingaande toenemende 135 graden aspect op de Draak is interessant, een kindje heeft ze al en hier zal ze beslist met zo’n aspect sterk over de opvoeding nadenken, een ingaand aspect, teneinde er geen draakje van te maken. Het laatste aspect behelst 45 graden op de Zuidelijke Maansknoop, iets van haar visie, die ze van huis uit kopieerde zal ze echt wel gaan bijschaven. In ieder geval lijkt het mij wel duidelijk dat ze de visie van pappie, Zuidknoop in Leeuw, wel aanpast. En de visie en het verleden van de pappie van Maxima, Zuidknoop, is iedereen wel bekend.

Een laatste progressie in dit geval is noemenswaardig. Haar secundaire Mars is over de Noordknoop gelopen. Als zijnde Heer V, een Koninklijk Kindje is ter wereld. Maar elk aspect van een factor op het Maansknopenkruis is een inleveren van de eigen functie. Het kindje van Maxima is dan ook meer nog een voortzetting van de Oranjes dan haar eigen kind, hoe bruut dit ook klinkt. Door dit secundaire aspect over de Noordknoop is zij zich daarentegen wel bewuster geworden van haar rol als toekomstig Koningin. En Mars in III is uitstekend geschikt om je erf te bewaken tegen allerhande idioten die je vragen voor lintjes, flessen en andere troep.

Kortom, deze twee progressies, de ene transitair, de andere secundair beklemtonen in hoge mate haar bewustwordingsprocessen aangaande het tijdsbeeld waarin zij leeft en haar (toekomstige) deelname daarin. (Wijlen Pim Fortyun had dit op een vergelijkbare manier) En die is beslist groter als de schrijver of de lezer dezes, uitzonderingen daargelaten.

Ook wordt eigenlijk de Zwarte Maan aan het Maansknopenkruis gesmeed, in dit geval op een evenwichtige wijze. Dit in tegenstelling tot wat we zagen bij Beatrix. Astrologisch gezien een goede keus van Willem. Hij heeft de Noordknoop net niet in VII, maar dat neemt niet weg dat je dan toch met een bijzondere echtgenote moet thuiskomen. In feite creëert Màxima voor Willem Alexander de doorbraak!!

Ik noemde in de inleiding dat de gecorrigeerde Zwarte Maan een soort brugfunctie heeft tussen de Zon en de Zwarte Maan. In feite brengt de gecorrigeerde Zwarte Maan “de inhoud van het handelen en beleven van de buitenwereld door jouw ego, Zon, naar de (niet gecorrigeerde) Zwarte Maan om aldaar getoetst te worden met betrekking tot integriteit en uniciteit van JEZELF.

Maxima brengt dus de indrukken van het buitenland, gecorrigeerde Zwarte Maan Heer IX, en de “waarden, waar en hoe dan ook ” gecorrigeerde Zwarte Maan, Heer II naar de (niet gecorrigeerde) Zwarte Maan in X. Een soort verhoogd zicht op je verantwoording en maatschappelijk optreden en het daarin behouden van je eigen, je zelf. Dat dit voor haar een bewustwordingsproces is, is wel duidelijk. De gecorrigeerde Zwarte Maan loopt immers retrograde.

Er is ook nog een sextiel secundaire Zwarte Maan (2.14 graden in 2004.) met Jupiter wat bijna vol is, daarna valt er een “soort bescherming “ rondom haar Ascendant weg en moet ze meer op eigen kracht verder. Het sextiel van haar retrograde lopende secundaire Jupiter op de Zwarte Maan is reeds over.

De gecorrigeerde Zwarte Maan maakt het aspect met de radix Zwarte Maan vol omstreeks haar 50 e levensjaar, een mooie leeftijd voor een princes/ koningin. Haar tweede nieuwe maan in 2007 zal wat dit betreft wel veel duidelijk gaan maken, zeker de richting die ze kiest om zich maatschappelijk te profileren. Tot aan die tijd is ze haar accu aan het opladen en met Amalia aan de gang.

Opvallend aan alle 4 genoemde Oranje personen is uiteraard het gegeven dat bij ieder op een of andere wijze Pluto ergens op de voorgrond komt te staan. Ook Wilhelmina heeft dit ergens, Pluto 90 Asc. Maar dat zou ook niet anders geweest kunnen zijn in de Wereld van de Macht.

Als laatste valt mij op, maar eigenlijk valt dit buiten het bestek van deze publicatie, is het gegeven dat de Noordelijke Maansknoop van Maxima secundair 45 graden naar haar Ascendant toeloopt, maar ja dat is stof voor een ander schrijfsel.

 

Naar boven

 

 

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

Naar boven

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

 

Máxima Zorreguieta

Máxima Zorreguieta Cerruti (Buenos Aires, 17 mei 1971), sinds haar huwelijk genoemd Prinses Máxima der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Mevrouw van Amsberg, is de vrouw van de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander.

Prinses Máxima der Nederlanden (bron: RVD)

Inhoud

1 Levensloop

1.1 Jeugd en vroege carrière

1.2 Verloving en huwelijk

2 Gezin

2.1 Prinses Catharina-Amalia

2.2 Prinses Alexia

2.3 3e kind

3 Verkeersongeval

4 Maatschappelijke taken

5 Externe links

 

Levensloop

Jeugd en vroege carrière

Prinses Máxima werd geboren als Máxima Zorreguieta Cerruti in Buenos Aires (Argentinië). Zij is de vierde dochter van Jorge Horacio Zorreguieta en de eerste dochter van Maria del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Zij heeft twee broers, één zuster en drie halfzusters.

Prinses Máxima doorliep de middelbare school op het Northlands College in Buenos Aires, een op Britse aristocratische tradities geënte opleiding. Na het afronden van een studie economie aan de Universidad Cátolica Argentina werkte ze van 1995 tot 2000 in New York voor achtereenvolgens de banken HSBC, Dresdner Kleinwort Benson en Deutsche Bank. In april 1999 ontmoette ze tijdens een feest in Sevilla de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander. In augustus verschenen in de Nederlandse pers de eerste speculaties over een mogelijke liefdesrelatie. Een klein jaar later verhuisde Máxima naar Brussel.

Verloving en huwelijk

Op het balkon van het Paleis op de Dam tijdens haar huwelijkZodra bekend werd dat de relatie met Willem-Alexander serieus was, kwam de Nederlandse pers er achter dat de vader van Máxima, Jorge Zorreguieta, staatssecretaris van Landbouw was in de gevreesde militaire dictatuur van Jorge Videla in Argentinië (april 1976 tot en met maart 1981), waarbij duizenden mensen verdwenen. Velen in Nederland protesteerden tegen een huwelijk van de kroonprins met de dochter van deze man, waarvan vermoed werd dat hij tenminste op de hoogte was van de excessen die zich tijdens zijn ministerschap voordeden. Een onderzoek, via een geheime opdracht van minister-president Wim Kok aan prof. dr M. Baud, had als conclusie dat het "praktisch uit te sluiten is" dat Zorreguieta in de periode van zijn regeringsdeelname "persoonlijk betrokken is geweest bij de repressie of schending van de mensenrechten". Prof. Baud oordeelde wel dat Zorreguieta volgens Nederlandse begrippen "fout" is geweest.

Met veel tact van Wim Kok en oud-minister en diplomaat Max van der Stoel werd voorkomen dat Jorge Zorreguita bij het huwelijk van zijn dochter aanwezig zou zijn. Toen ook nog Máxima op 31 maart 2001 haar spijt uitsprak over de rol van haar vader tijdens het Videla-regime, waren politieke gevoeligheden voor het huwelijk voldoende weggenomen.

Op 17 mei 2001, haar dertigste verjaardag, is Máxima Zorreguieta bij Koninklijk Besluit het Nederlanderschap verleend op grond van artikel 10 van de Rijkswet op het Nederlanderschap. Dit was noodzakelijk, omdat zij door haar huwelijk lid zou worden van het Koninklijk Huis en voor dit lidmaatschap het Nederlanderschap een vereiste is.

Op 3 juli 2001 aanvaardde de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal een door de regering ingediende wet tot het verlenen van toestemming aan de Prins van Oranje om met Máxima Zorreguieta in het huwelijk te treden.

Een zwangere Máxima

Bij Koninklijk Besluit van 25 januari 2002, nummer 41, is bepaald dat Máxima met ingang van het tijdstip van de voltrekking van het huwelijk met de Prins van Oranje in de adelstand wordt verheven waarbij haar de titels Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau worden toegekend met het predicaat Koninklijke Hoogheid. Toenmalig minister-president Wim Kok verklaarde, dat er geen bezwaar tegen was dat zij in het maatschappelijk verkeer De Prinses van Oranje wordt genoemd. Dat Máxima in de adelstand is verheven en twee eigen titels heeft, wil niet zeggen dat zij en haar man niet als De Prins en Prinses van Oranje kunnen worden aangeduid. Het is zelfs gebruikelijk dat de gevoerde titel(s) van de man door diens vrouw als titre de courtoisie wordt gevoerd, onverminderd haar (eventuele) eigen adellijke titels. Dit kan overigens ook andersom, dat wil zeggen dat de man de naam en eventuele titels van zijn vrouw voert.

Bij Koninklijk Besluit van 25 januari 2002, nummer 42 werd aan Prinses Máxima een eigen wapen en een onderscheidingsvlag toegekend.

Op 2 februari 2002 voltrok de burgemeester van de gemeente Amsterdam, Job Cohen, het huwelijk in de Grote Zaal van de Beurs van Berlage te Amsterdam. De kerkelijke inzegening vond plaats in de Nieuwe Kerk, door dominee Carel ter Linden.

Gezin

Prinses Catharina-Amalia

Op 18 juni 2003 werd via een e-mailbericht bekend dat prinses Máxima al enige maanden zwanger was. Dit werd diezelfde dag nog door de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd. Medio januari 2004 zou de bevalling volgen. Het e-mailbericht, afkomstig van prinses Máxima, en in het Spaans en het Engels gesteld, was gericht aan familie en vrienden. Zij schreef dat ze een eenling verwachtte en dat zij en haar echtgenoot opgetogen waren. Business Nieuws Radio maakte de inhoud van het bericht openbaar. Hoe het e-mailbericht bij de radiozender terecht kwam is niet bekend.

Op 7 december 2003 werd de prinses 's ochtends opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag, alwaar zij om 17.01 uur van een dochter beviel. Prinses Catharina-Amalia was 52 centimeter lang, en woog 3310 gram. Om 19.00 uur werden bij het Indisch Monument in Den Haag 101 saluutschoten afgevuurd door een batterij 25-ponders van de Gele Rijders. Ook te Den Helder, Willemstad (Curaçao) en Oranjestad (Aruba), werden 101 saluutschoten afgevuurd. Diezelfde avond verliet prinses Maxima het ziekenhuis om verder thuis in Villa De Eikenhorst te Wassenaar te herstellen van de bevalling en van een toch wel problematische zwangerschap, waarin de prinses vanwege complicaties 9 weken bedrust had moeten houden. De doopnaam van de prinses is Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria.

Naar boven

Prinses Alexia

Máxima met gezin (bron: RVD) Op zondag 19 december 2004 werd door de Telegraaf op de voorpagina bekend gemaakt dat prinses Máxima zwanger zou zijn. De krant meldde dat ze dit nieuws uit betrouwbare regeringsbronnen hadden vernomen, en dat de zwangerschap nog erg pril zou zijn. Omdat de zwangerschap de kritieke dertien weken nog niet gepasseerd zou zijn, zou het prinselijk paar nog wachten met de officiële aankondiging. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde niet inhoudelijk reageren en een geplande ontmoeting met de Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis werd door het paar afgezegd. Op dinsdag 28 december gaf de Rijksvoorlichtingsdienst dan toch een communiqué uit waarin de tweede zwangerschap officieel werd bevestigd. Op zondag 26 juni 2005 om 10:30 uur meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dat de prinses was opgenomen in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag in afwachting van de geboorte van haar tweede kind. Om 14:40 uur beviel Máxima van een dochter. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst was de baby kerngezond, woog ze bij haar geboorte 3490 gram en was zij 50 centimeter lang. Volgens de gynaecoloog verliep de bevalling op natuurlijke wijze, de bevalling is niet ingeleid. De naam van de nieuwe prinses, derde in de lijn van troonsopvolging, werd op dinsdag 28 juni bekendgemaakt: Alexia Juliana Marcela Laurentien.

3e kind

Op 25 september 2006 werd bekendgemaakt dat Máxima voor de derde keer zwanger is. De geboorte zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van april 2007.

Verkeersongeval

Op 18 oktober 2001 was Máxima betrokken bij een verkeersongeval. Komend vanuit de uitrit van paleis Huis ten Bosch in Den Haag reed zij tegen een passerende auto aan, nadat zij had verzuimd deze voorrang te verlenen. De bestuurder van die auto brak door de botsing zijn been. In de rechtszaak die volgde, werd Máxima veroordeeld tot het betalen van een kwart van de schade. Het restant van de schade bleef voor rekening van de andere bestuurder, omdat deze te hard reed en zijn veiligheidsgordel niet droeg.

Maatschappelijke taken

Nog voor haar huwelijk met kroonprins Willem-Alexander is Máxima begonnen met een intensieve verdieping in de Nederlandse maatschappij, door middel van een inburgeringscursus. Al vrij snel maakte zij zich de Nederlandse taal eigen en verdiepte zij zich in allerlei aspecten van de samenleving, zoals de geschiedenis, het staatsrecht, de rol van het koningshuis en de Nederlandse gebruiken en gewoonten.

Tijdens een kennismakingstournee door Nederland in de maanden voor haar huwelijk leerde Nederland ook haar beter kennen en bleek zij bestand te zijn tegen de overweldigende belangstelling van de media. In het eerste jaar na haar huwelijk zette zij haar kennismakingstournee voort op de Nederlandse Antillen en Aruba.

Prinses Máxima nam ruim de tijd om zich te bezinnen op haar rol binnen de monarchie en de samenleving. Zij wilde daarmee voorkomen in dezelfde valkuilen te stappen als wijlen haar schoonvader prins Claus, die in zijn pogingen om een zinvolle maatschappelijke carrière op te bouwen, regelmatig opliep tegen de beperkingen die door de ministeriële verantwoordelijkheid gesteld worden aan leden van het Koninklijk Huis. De algemene opvatting was dat prinses Máxima meer vrijheid moest worden gegund dan haar schoonvader destijds kreeg, zodat zij niet alleen maar lintjes mag doorknippen

Ze is speciaal adviseur van de VN-commissie voor Microkrediet.

Sinds september 2003 is de prinses lid van de commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheden) die de regering adviseert op gebied van integratie van minderheden. Zij lijkt zich vooral te concentreren op vraagstukken rond de integratie van allochtone vrouwen. Tevens is zij beschermvrouwe van het Oranje Fonds. Naast deze werkzaamheden ondersteunt ze haar schoonmoeder en echtgenoot veelvuldig in het uitoefenen van hun officiële verplichten. In oktober 2004 nam ze zitting in de Raad van State.

Aan het einde van haar introductieprogramma gaf zij op 14 februari 2005 een televisie-interview aan het programma NOVA. Daarin blikte zij terug op haar eerste jaren in Nederland en gaf zij haar visie op de integratie van allochtonen. Het programma trok 2,6 miljoen kijkers, een record voor het programma.

Sinds 15 september 2005 is zij beschermvrouwe van Scouting Nederland. Zij volgde wijlen Prins Claus op. Ze is de doopmeter van Prins Sverre Magnus van Noorwegen.

 

Naar boven

 

 

 

Printversie horoscoop Máxima Zorreguieta, manifeste lading

Printversie horoscoop Máxima Zorreguieta, manifeste lading

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Werkgroep

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.