Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Hartelijk welkom op de Astrologie site van Wout Hendrickx

Horoscopen van bekende en beroemde mensen, dan wel gebeurtenissen

 

Horoscoop van Wouter Bos

14 juli 1963 Vlaardingen 02.25 MET

Positie gecorrigeerde Zwarte Maan is 19.09 Schorpioen retrograde

 

Voor het laatst bijgewerkt 19 februari 2007

Progressies 2006

Transits 2006

 

horoscoop Wouter Bos

 

Naar boven

Horoscoop Wouter Bos, manifeste lading

Horoscoop Wouter Bos, manifeste lading

Naar boven

 

Eigen tekst o.a. progressies.

Tekst uit onze "Actueel" , de verkiezingen van 2006

Bijgewerkt 15 november 2006. Er werd mij zojuist door BNN gevraagd wat Wouter Bos doet na de verkiezingen. Als zijn geboortetijd klopt dan kunnen we vanuit de astrologie het volgende:

Tussen 30.01 en 31.05 2006 maakt de progressieve Uranus een halfvierkant naar zijn Noordelijke Maansknoop, dus het hele viervoudige Maansknopenkruis aspecterend! Dit is sterk in die zin dat "het vernieuwende", Uranus, terecht komt in het dan levende tijdsbeeld, Maansknopenkruis. Wouter Bos gaat dus zeer sterk de Gemeenteraadsverkiezingen in, wint deze eigenlijk, en na deze progressie wordt het al snel minder.

De progressieve Mercurius aspecteert de Midhemel, als zijn tijd klopt, met een anderhalfvierkant, maximaal 16.07, Heer I in V, persoonlijke inzet t.a.v. maatschappelijke ontplooiing. Daarna dus ook minder!! Zijn boodschap, danwel verkooppraatje, Mercurius, komt niet meer over.

Progressieve Maan op 23.11 maximaal anderhalfvierkant Venus, bijheer XII, strijd aangaande de verantwoording, Maan X, voor de minder bedeelde in de samenleving, Venus XII. Ook Huis X en VI bij elkaar brengend, het werk wat gedaan wordt is de verkiezingsmarathon. Maar met een Maan win je geen verkiezingen!

Progressieve gecorrigeerde Zwarte Maan nu 4.40 anderhalfvierkant Ascendant, is over!! Strijd om de gunst van de achterban, Leeuw IV. Strijd is eigenlijk al gestreden.

Progressieve Zwarte Maan 14.15 vierkant de Midhemel!!!!!! Vol einde jaar, begin volgend jaar. Keuze maken aangaande carriere, Wouter Bos treed af. Als zijn tijd klopt!! Anders is het wellicht enkele jaren later!! Dit is altijd het lastige binnen de astrologie met progressies. Als we de juiste tijd niet hebben zitten we er met de astrologie soms fors naast!!

Opvallend hoeveel strijd aspecten Wouter Bos heeft!! Niet verwonderlijk dat hij er zo gespannen uitziet.

Met zijn transits is het net zo treurig gesteld!

Trans Uranus loopt 20 november direct, 10.48 graden, en kan dus geen oppositie met Pluto maken!! Hij heeft toch al een latente Pluto, niet handig voor een politicus. De samenleving, Pluto Heer XII, ruikt eigenlijk dat hij het "niet kan"!

Mars, ook Heer XII, heeft te maken met het gevangen zijn door de Zuidelijke Maansknoop. Dit is een hele vervelende transit! Alle energie van Mars "verdwijnt" hierdoor in het Knopenkruis, grimmig van zich afslaan, radix Mars vierkant Ascendant lukt even niet. Juist in de laatste dagen van zijn campagne, waarin er getimmert moet worden, zeer vervelend voor hem, en persoonlijk denk ik ook voor Nederland. Trouwens, deze transit over de Zuidknoop is onderschat in de huidige astrologie!

Trans Saturnus heeft de oppositie met de radix Saturnus gemaakt, wellicht heeft hij al besloten af te treden als het een dramatische uitslag wordt. Immers deze transit staat vaak voor een wending mbt eigen verantwoording.

Transit Pluto heeft het anderhalfvierkant met Priapus, Heer X, gemaakt rond 14 oktober. Daarna is iedereen aan zijn stoelpoten gaan zagen. Had deze transit later gevallen dan was dit voor Bos veel beter geweest!! Voor Bos betekent dit zeker dat hij momenteel op zijn tandvlees loopt.

Een mooi aspect komt vanuit de transiterende Zwarte Maan driehoek het MC. Integer campagne voeren, Zwarte Maan! in februari 2007 is deze steun-gevende driehoek over, Wouter Bos treed dan wellicht af. Opmerkelijk is dat de progressieve Zwarte Maan dan het vierkant vol maakt!!

Transiterend Neptunus loopt driehoek de Ascendant, Wouter Bos zal er beslist lang in blijven geloven, maar loopt vierkant Priapus, Heer X, tja dat doet pijn, maakt onzeker aangaande de ingeslagen weg, X, maakt onzeker aangaande de aanpak, Zwarte Maan in VI. De bevolking gaat hem wantrouwen, Priapus in XII.

Al met al vind ik het geen leuke tijd voor Wouter Bos, ik had het heel graag anders geschreven.

Zie vervolg op dit stukje bij 10 februari....

Uit het NRC, 10 februari 2007, van het web:

Bos: nederlaag persoonlijk falen

NIEUWS - PvdA-leider Wouter Bos zou zijn afgetreden als leider van zijn partij als de SP bij de verkiezingen groter was geworden dan de PvdA. Bos ervaart de nederlaag van de PvdA op 22 november vorig jaar als „een kwestie van persoonlijk falen”.

In deze krantenkop zien we toch het vierkant met de progressieve Zwarte Maan terug. Ik denk achteraf dat dit vierkant, progressieve Zwarte Maan vierkant de Midhemel, heel veel te maken heeft met de omslag van Bos, het uiteindelijk plaatsnemen in dit kabinet, als minister van financiën.

Maar neem maar aan dat dit een worsteling was!!

Uiteindelijk krijgen we dan toch een nieuw kabinet, pluim voor Wijffels!

Naar boven

Wouter Bos progressies 2006, verkiezingen:

Wouter Bos progressies 2006, verkiezingen

Naar boven

Wouter Bos transits 2006, verkiezingen:

Wouter Bos transits 2006, verkiezingen

Naar boven

 

De in onderstaande tabel geplaatste tekst is afkomstig van

WIKIPEDIA, de vrije encyclopedie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Relevante stukken tekst, biografie, zijn overgenomen. De reden hiervoor is dat u de horoscoop van de persoon kunt zien en de eventueel vermelde progressies, tegelijkertijd met de tekst uit Wiki. Dit bespaarde ons veel tijd om een en ander te verduidelijken en u heeft als lezer een sneller overzicht.

Over het copyright van GNU teksten het volgende, afkomstig van hun site:

"Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt". Gebruik deze link aangaande autersrechten:    http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html

Onderstaande link is naar de betreffende pagina op Wikipedia

 

 

Uit Wikipedia, tekst nagenoeg in zijn geheel overgenomen.

Wouter Jacob Bos

Geboren 14 juli 1963

Functie Lid Tweede Kamer

Partij PvdA

Politieke loopbaan

1998-2000 Lid Tweede Kamer

2000-2002 Staatssecretaris van Financiën

2002-heden Lid Tweede Kamer

Parlement & Politiek - biografie (bron)

Wouter Jacob Bos (Vlaardingen, 14 juli 1963) is een Nederlands politicus. Hij is fractievoorzitter in de Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid en de politiek leider van deze partij.

1 Maatschappelijke carrière

2 Politieke carrière

2.1 Kamerlid en staatssecretaris (1998-2003)

2.2 Fractievoorzitter (2003-heden)

3 Persoonlijk

4 Bibliografie

Maatschappelijke carrière

Bos rondde in 1980, kort voor zijn zeventiende verjaardag, het gymnasium af bij het Christelijk Lyceum te Zeist. Vervolgens vertrok hij voor een jaar naar Engeland, waar hij als vrijwilliger werkzaam was bij de YMCA. In 1981 ging hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam economie en politicologie studeren. In datzelfde jaar sloot hij zich aan bij de PvdA. Nadat hij in 1988 cum laude zijn doctoraalexamen in beide studies had gehaald, begon hij een carrière bij Shell. Naar eigen zeggen deed hij dit omdat hij wilde weten wat hij 'in zijn mars had' en omdat hij vond dat 'links Nederland het bedrijfsleven niet moest overlaten aan rechts Nederland'. In diverse advies- en managementfuncties was hij binnen deze grote oliemaatschappij werkzaam, onder meer op uiteenlopende buitenlandse locaties zoals Boekarest, Hongkong en Londen.

Politieke carrière

Kamerlid en staatssecretaris (1998-2003)

Bos werkte tot maart 1998 bij Shell. Hij liep vervolgens stage bij het toenmalige Kamerlid Rick van der Ploeg en stelde zich kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Met Van der Ploeg en toenmalig staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend voerde Bos campagne. Onder de naam Polderboys werden onder meer colleges op universiteiten gegeven.

Op 19 mei 1998 werd Bos Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij werd woordvoerder belastingen voor zijn fractie en hield zich tevens bezig met economische zaken. Op 24 maart 2000 volgde hij Vermeend op als staatssecretaris van Financiën onder minister Gerrit Zalm in Paars II. In deze functie liet hij onder andere onderzoek doen naar de mogelijke voordelen van een vlaktaks,[1], onder andere omdat die 'minder verstoringen op de arbeidsmarkt en de kapitaalmarkt' zou geven. Ook maakte hij een koppeling tussen de vlaktaks en het basisinkomen.[2] Na de Tweede Kamerverkiezingen 2002, waarbij de PvdA terugviel van 45 naar 23 zetels, keerde Bos terug als Kamerlid. Voor zijn fractie werd hij de woordvoerder voor volksgezondheid en inkomensbeleid.

Direct na de verkiezingen van mei 2002 maakte Bos al zijn ambitie openbaar om de nieuwe fractievoorzitter te worden. In eerste instantie werd echter de meer ervaren politica Jeltje van Nieuwenhoven aangewezen om als waarnemend fractievoorzitter de teruggetreden Ad Melkert op te volgen. Toen het Kabinet-Balkenende I in het najaar van 2002 viel, mochten de leden van de PvdA de lijsttrekker kiezen en stelde Bos zich beschikbaar. Op 12 november 2002 werd hij met ruime meerderheid gekozen tot lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen 2003 wat hem ook meteen partijleider maakte.

Bos' opmerking dat hij na de verkiezingen geen premier wilde worden maar Tweede Kamerlid wilde blijven, kwam hem op veel kritiek te staan omdat politieke tegenstanders vonden dat hij daarmee voor zijn verantwoordelijkheid zou weglopen. Als kandidaatpremier droeg Bos Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, voor. Mede door zijn charisma slaagde Bos erin de PvdA een nieuw gezicht te geven en bij de verkiezingen maakte de PvdA het forse verlies van een jaar eerder vrijwel geheel goed. Formatiegesprekken met het CDA van Jan Peter Balkenende mislukten echter waardoor de PvdA met fractievoorzitter Bos in de oppositiebanken kon plaatsnemen.

Fractievoorzitter (2003-heden)

Na de installatie van het kabinet-Balkenende II werd Wouter Bos oppositieleider. Zo liep hij in oktober 2004 vooraan tijdens de grote demonstratie op het Museumplein tegen het kabinet Balkenende. De PvdA werd in de peilingen al snel de grootste partij van Nederland.

Op 10 december 2005 kondigde Bos tijdens een PvdA-congres aan dat hij na de eerstvolgende verkiezingen beschikbaar is als premier van Nederland, mocht de PvdA in die positie komen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 boekte de PvdA in vrijwel elke gemeente winst. Ondanks dat dit lokale verkiezingen waren, kreeg Wouter Bos een groot deel van de credits van de winst. In landelijke politieke peilingen schommelde de partij op dat moment al rond de 60 zetels, terwijl het CDA op dat moment tussen de 25 en 30 zetels stond. Toch was er zowel binnen als buiten de PvdA ook kritiek op het leiderschap van de politicus. Bos zou doorgaans weinig standpunten innemen en vaak geneigd zijn alle opties open te laten.

Op 28 april 2006 probeerde Bos zijn politieke visie uiteen te zetten tijdens een betoog op een conferentie over het thema vergrijzing. Hij omarmde hierbij het Scandinavische model als basis voor de toekomst van de Nederlandse verzorgingsstaat. Bos stelde dat het overheidsgeld doelmatiger gebruikt moest worden en pleitte voor meer geld naar onderwijs, onderzoek en innovatie, kinderopvang als basisvoorziening, het goedkoper maken van laagproductieve arbeid en versoepeling van het ontslagrecht. De studiefinanciering, de hypotheekrenteaftrek en de financiering van de AOW werden door hem ter discussie gesteld, omdat deze systemen uitgaan van een perverse solidariteit; armen die rijken subsidieren. [3]

Met name de stellingnames dat rijkere gepensioneerden moeten meebetalen aan de AOW en dat pensioenpremies voor de hoge inkomens niet meer aftrekbaar zijn van de belasting leidde tot forse kritiek, onder meer van oud-partijprominent Marcel van Dam. In de peilingen zakte de PvdA naar een niveau van ongeveer 45 zetels en Bos werd een schietschijf voor politici van andere partijen. In het verkiezingsprogramma dat in september 2006 verscheen, werden de plannen rond de fiscalisering van de AOW in een sterk afgezwakte vorm opgenomen.

Op 11 juli 2006 werd Bos door het bestuur van zijn partij aangewezen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen 2006. Dit zou via een ledenraadpleging worden bepaald, maar Bos was de enige die zich kandidaat had gesteld. [4]

De gewijzigde standpunten van Wouter Bos over de AOW en later over onder meer de Armeense Genocide (in september werd kandidaat-kamerlid Erdin Sacan van de kandidatenlijst verwijderd omdat hij vond dat er geen sprake was van genocide, in november verklaarde Bos in een interview met Turkse media zelf dat er in juridische zin geen sprake was van genocide), maakten Wouter Bos' positie in de campagne aanvankelijk moeilijk. Met name de CDA-leiders Jan-Peter Balkenende en Maxime Verhagen beschuldigden Bos ervan continu te draaien. Een opmerking van Bos op de website van de PvdA dat hij na de verkiezingen het liefste een coalitie van PvdA, VVD en GroenLinks zou zien, werd een dag later door Bos als 'grapje' afgedaan. De verkiezingen eindigden voor de PvdA teleurstellend: na een half jaar eerder nog op 60 zetels in de peilingen te hebben gestaan, haalde de PvdA in november slechts 33 zetels: een verlies van 9 ten opzichte van de verkiezingen drie jaar eerder.

Ondanks de verkiezingsnederlaag werd Wouter Bos daags na de verkiezingen door de nieuwe PvdA-fractie unaniem herkozen tot fractievoorzitter.

Na onderhandelingen over het te vormen kabinet werd op 13 februari 2007 bekend dat Bos naast vicepremier Minister van Financiën wordt onder Jan-Peter Balkenende in zijn vierde kabinet. Eerder heeft hij gezegd dat hij niet met Balkenende in één kabinet zou zitten zonder zélf premier te zijn, maar dit heeft hij klaarblijkelijk herroepen.

Persoonlijk

Wouter Bos trouwde op 21 december 2002 met Barbara Bos (haar meisjesnaam luidt eveneens 'Bos'). De ceremoniemeester bij dit huwelijk was Joop Wijn (CDA), staatssecretaris van Financiën en een goede vriend van Bos. Op 5 februari 2004 werd dochter Iris Jessie geboren en op 3 januari 2006 werd dochter Jula Roos geboren. De acteur Arnoud Bos is een jongere broer van Bos.

Bos groeide op in een protestants-christelijk, politiek geëngageerd gezin. Zijn vader richtte in 1964 de ontwikkelingsorganisatie ICCO op.

Wouter Bos is vegetariër, en een supporter van Feyenoord.

Bibliografie

2006 - Dit land kan zoveel beter (autobiografie en politieke toekomstvisie)

2006 - Wat Wouter Wil (verkiezingsboek, gepresenteerd op 1 november 2006)

 

Naar boven

 

 

Printversie:

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.